15.7 °C, 2 m/s, 94.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavniece saņem apbalvojumu Pilzenes zīmējumu biennālē
Jelgavniece saņem apbalvojumu Pilzenes zīmējumu biennālē
06/08/2014

Māksliniece no Jelgavas Kate Seržāne ir saņēmusi apbalvojumu „The Prize of BBK – Bundesverband“ 9. Starptautiskajā Pilzenes zīmējumu biennālē par diviem darbiem ar nosaukumu "Savējie".

Māksliniece no Jelgavas Kate Seržāne ir saņēmusi apbalvojumu „The Prize of BBK – Bundesverband“ 9. Starptautiskajā Pilzenes zīmējumu biennālē par diviem darbiem ar nosaukumu “Savējie”.
 
Starptautiska žūrija vērtēja 1669 mākslas darbus, ko zīmējis 461 mākslinieks no 44 valstīm. Izstādei, kas norisināsies Čehijā, Pilzenē, no 8.oktobra līdz 16.novembrim, viņi izvēlējās 152 darbus, ko zīmējuši 129 mākslinieki no 32 valstīm, tostarp arī divus K. Seržānes darbus – “Savējie I” un “Savējie II”. Piebilstams, ka jelgavniece šajā zīmējumu biennālē apbalvota jau ceturto reizi.
 
Māksliniece dzimusi 1980. gadā Jelgavā. Mācījusies Jelgavas Mākslas skolā un Ulda Rogas zīmēšanas studijā. 2006. gadā K. Seržāne beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu. Viņa ir viena no retajām Latvijas grafiķēm, kura īpašu vērību velta zīmējumam, galvenokārt sēpijas tehnikā. K.Seržāne ar panākumiem piedalījusies daudzās starptautiskās izstādēs Polijā, Igaunijā, Čehijā, Beļģijā, Baltkrievijā, Maķedonijā, Spānijā.

 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē