22.4 °C, 2 m/s, 73.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas kori – olimpiādes medaļnieki un čempioni
Jelgavas kori – olimpiādes medaļnieki un čempioni
21/07/2014

Pasaules koru olimpiādē Jelgavas 4. vidusskolas bērnu koris ieguva čempiona titulu. Bet tautas mūzikas/folkloras kategorijā koris „Spīgo” izcīnīja zeltu, kas ir kora otrā zelta medaļa.

Foto: singriga.lv

Pasaules koru olimpiādē Jelgavas 4. vidusskolas bērnu koris ieguva čempiona titulu. Bet tautas mūzikas/folkloras kategorijā koris „Spīgo” izcīnīja zeltu, kas ir kora otrā zelta medaļa.

Jelgava var lepoties ar Pasaules koru olimpiādē izcīnīto čempiona titulu, ko ieguva 4. vidusskolas bērnu koris Artas Jurgenovskas un Ingus Leilanda vadībā. Katrs koris dziedāja četras dziesmas pēc savas izvēles, un 4. vidusskolas bērnu kora repertuārā bija iekļauta Bendžamina Britena „Gloria”, Jona Tamulioņa kustīgā, dzīvespriecīgā un atraktīvā „Šarkele varnele” jeb „Žagata vārna”, Agra Celma „Pērkons veda Saules meitu”, kā arī sarežģītais un nopietnais dāņu komponista darbs, kura pamatā ir Hansa Kristiana Andersena dzejolis.

Čempionu titulu tautas mākslas/folkloras kategorijā ieguva jauniešu kamerkoris „Maska”, un 4. vidusskolas meiteņu korim „Spīgo”, kura diriģente ir Līga Celma-Kursiete, līdz šim titulam pietrūka pavisam nedaudz – viņām zelta medaļas un otrais labākais rezultāts. Zelta medaļa šajā kategorijā arī Emīla Dārziņa jauktajam korim (diriģents Artūrs Ancāns), bet sudraba – sieviešu korim „Venda” (diriģenti Anitra Niedre un Rudīte Tālberga). Arī čempionu grupā viendabīgo jauniešu koru kategorijā Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu koris „Spīgo” ieguva zelta medaļas.

Apkopojot visu četru apbalvošanas ceremoniju statistiku, Latvijas kori Pasaules koru olimpiādē čempionu sacensībās izcīnījuši sešus čempiona titulus un ieguvuši 54 medaļas, no tām 29 zelta un 25 sudraba. Atklātajā konkursā Latvijas kori saņēmuši 30 zelta, 19 sudraba un trīs bronzas diplomus, pieci kori kļuvuši par savas kategorijas uzvarētājiem.

 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē