17.6 °C, 1.5 m/s, 94 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVasara Jelgavas bibliotēkās
Vasara Jelgavas bibliotēkās
18/07/2014

Jelgavas Zinātniskā bibliotēka (JZB) un bērnu bibliotēka "Zinītis" vasaras laikā ir sarūpējušas vairākas aktivitātes mazajiem apmeklētājiem. Zīmēšana, krāsošana, spēles, kopā lasīšana – šīs ir tikai dažas no aktivitātēm, kas pieejamas bērniem bibliotēkās.

Foto: JZB

Jelgavas Zinātniskā bibliotēka (JZB) un bērnu bibliotēka “Zinītis” vasaras laikā ir sarūpējušas vairākas aktivitātes mazajiem apmeklētājiem. Zīmēšana, krāsošana, spēles, kopā lasīšana – šīs ir tikai dažas no aktivitātēm, kas pieejamas bērniem bibliotēkās.

JZB katru bibliotēkas darba dienu no pulksten 13 līdz 14 bērnu stūrītī jaunie apmeklētāji varēs lasīt, zīmēt un krāsot. Mazie jelgavnieki varēs lasīt par dažādām tēmām – draudzību, izpalīdzību, pieklājību un daudz ko citu. Papīru un krāsainos zīmuļus nodrošina bibliotēka.

Bērnu bibliotēkā „Zinītis” trešdienās pulksten 14 bērniem tiek piedāvātas priekšā lasīšanas akcijas, kuras iepazīstina ar fragmentiem no „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2014” kolekcijas grāmatām. Pēc kopīgās lasīšanas pusstundas bērniem ir iespēja piedalīties radošajās darbnīcās dažādu praktisku iemaņu apgūšanai. Mazie lasītāji veidos papīra ziedus, rotaļlietas, aksesuārus, mēģinās veikt dažādus eksperimentus, kas publicēti bērnu enciklopēdijās. Jebkurā laikā, iepriekš piesakot bibliotēkā divas komandas, iespējams spēlēt galda spēli „Apkārt Eiropas Savienībai 40 minūtēs”. Bet bez iepriekšējas pieteikšanās ikvienam apmeklētājam uz vietas pieejamas dažādas citas galda spēles, piemēram, Cirks, Riču Raču un citas. Par konkrētās nedēļas trešdienas aktivitātēm informācija tiks publicēta sociālā tīkla lapā.
 

Informācija sagatavota
JZB