19.7 °C, 0.9 m/s, 89.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPabalstiem jāpiesakās līdz 15. augustam
Pabalstiem jāpiesakās līdz 15. augustam
26/06/2014

1. jūlijā spēkā stāsies grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošajos noteikumos par sociālo palīdzību. Būtiskas izmaiņas skar skolēnu ēdināšanas pabalstus, jaunums ir pabalsts individuālo mācību piederumu iegādei – turpmāk dāvanu karšu vietā tiks izmaksāts pabalsts. Lai saņemtu pabalstus līdz ar jauno mācību gadu, tiem jāpiesakās ne vēlāk kā līdz 15. augustam.

1. jūlijā spēkā stāsies grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošajos noteikumos par sociālo palīdzību. Būtiskas izmaiņas skar skolēnu ēdināšanas pabalstus, jaunums ir pabalsts individuālo mācību piederumu iegādei – turpmāk dāvanu karšu vietā tiks izmaksāts pabalsts. Lai saņemtu pabalstus līdz ar jauno mācību gadu, tiem jāpiesakās ne vēlāk kā līdz 15. augustam.
 
Pabalstu ēdināšanas pakalpojumu apmaksai skolēniem piešķir uz kārtējo mācību gadu. Lai to saņemtu no nākamā mēneša 1. datuma, pabalsta pieprasītājam iesniegums Sociālo lietu pārvaldē jāiesniedz līdz kārtējā mēneša 15. datumam. Uz šo pabalstu var pretendēt trūcīgās un daudzbērnu ģimenes, tajā skaitā daudzbērnu ģimenes ar pilngadību sasniegušajiem bērniem līdz 24 gadu vecumam, kuri mācās klātienē kādā no Izglītības likumā noteiktajām izglītības pakāpēm (pamatizglītība, vidējā izglītība, augstākā izglītība) un/vai profesionālās izglītības iestādē, kuru dzīvesvieta deklarēta vienā mājoklī un kuriem ir kopēji izdevumi par uzturu un mājokli. Iepriekš brīvpusdienas varēja saņemt tikai daudzbērnu ģimeņu bērni līdz 18 gadu vecumam.
 
Tāpat grozījumi saistošajos noteikumos paredz, ka jaunajā mācību gadā pabalstu ēdināšanai vispārējās izglītības iestādēs, neizvērtējot ienākumus un materiālo stāvokli, piešķirs visiem Jelgavas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu 4. – 6. Klašu izglītojamajiem, kuri norēķiniem par ēdināšanas pakalpojumu izmanto Jelgavas pilsētas skolēna apliecību. Arī šajā gadījumā, lai saņemtu atbalstu ēdināšanas pakalpojuma atmaksai, 4. – 6. klašu skolēnu vecākiem ar iesniegumu jāvēršas Sociālo lietu pārvaldē. Pabalsta apmērs ir 20 procenti no ēdināšanas pakalpojuma cenas izglītības iestādē, bet ne vairāk kā 0,28 eiro dienā. Šo pabalstu plānots piešķirt kopumā 1770 izglītojamajiem un 2014. gada budžetā šim mērķim paredzēts 38 281 eiro. Savukārt pabalsts pirmsskolas izglītības iestādes ēdināšanas pakalpojuma apmaksai, kas paredzēts trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm, no 1. jūlija tiek piešķirts ne vairāk kā 43 eiro apmērā mēnesī un ne vairāk kā 11 mēnešus kalendārajā gadā. Lai to saņemtu no nākamā mēneša 1. datuma, pabalsta pieprasītājam iesniegums Sociālo lietu pārvaldē jānodod līdz kārtējā mēneša 15. datumam.

No 1. jūlija tiek ieviests pabalsts individuālo mācību piederumu iegādei: pabalsts mācību līdzekļu iegādei natūrā – dāvanu kartes veidā – vairs netiks piešķirts. Tāpēc laika periodā no 1. jūlija līdz 30. septembrim pabalsta pieprasītājam iesniegumā jānorāda bankas konts, uz kuru pārskaitīt pabalstu individuālo mācību piederumu iegādei. Uz šo pabalstu var pretendēt trūcīgas ģimenes, aizbildņu ģimenes ar ienākumiem līdz 235 eiro mēnesī uz vienu personu un ģimenes, kurās nav darbspējīgu personu un vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 205 eiro. Vispārējās izglītības iestāžu klātienes izglītojamiem pabalsta apmērs ir 57 eiro, bet piecus un sešus gadus veciem bērniem, kuri apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu, – 29 eiro.

Lai pretendētu uz pabalstiem, vecāki un citi bērnu likumiskie pārstāvji aicināti vērsties ar iesniegumu un nepieciešamajiem dokumentiem Sociālo lietu pārvaldē, Pulkveža O.Kalpaka ielā 9. Nokārtot nepieciešamās formalitātes pabalstu saņemšanai iespējams pirmdienās no pulksten 9 līdz 12 un no 15 līdz 19, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no pulksten 9 līdz 12. Tālrunis – 63048914, 63007224.

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr.12-25 „Sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas noteikumi”, Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr.12-26 „Jelgavas pilsētas pašvaldības pabalstu piešķiršanas noteikumi” un Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr.12-27 „Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšana Jelgavas pilsētas pašvaldībā” publicēti pašvaldības portālā www.jelgava.lv
 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē