26 °C, 2 m/s, 49.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU šogad absolvē deviņas izcilnieces (labots)
LLU šogad absolvē deviņas izcilnieces (labots)
10/06/2014

No 13. līdz 21. jūnijam Latvijas Lauksaimniecības universitātē noritēs vasaras izlaidumu sesija. Izcilības jeb "sarkano diplomu" par izcilām un teicamām sekmēm studijās šogad izlaidumā saņems deviņas (LLU) absolventes.

LLU arhīvs

No 13. līdz 21. jūnijam Latvijas Lauksaimniecības universitātē noritēs vasaras izlaidumu sesija. Izcilības jeb “sarkano diplomu” par izcilām un teicamām sekmēm studijās šogad izlaidumā saņems astoņas (LLU) absolventes.

Studijas ar izcilību šogad beigušas sešas Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes absolventes: četras studiju programmas „Ekonomika” absolventes – Kristina Isajeva no Rēzeknes novada, Agnese Ziedone no Ogres novada, Liene Kalniņa no Alsungas, Santa Grecka no Rēzeknes novada – un divas studiju programmas „Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija” absolventes – Ilze Norvaiša no Auces novada un Anželika Ševčenko no Jelgavas.

“Sarkano diplomu” saņems arī Tehniskās fakultātes studiju programmas „Mājas vide izglītībā” absolvente Diāna Skudra no Jelgavas un Lauku inženieru fakultātes studiju programmas „Zemes ierīcība” absolvente Ilze Cahrausa no Grobiņas un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studiju programmas “Pārtikas produktu tehnoloģija” absolvente Liene Gudreniece no Ogres novada.

LLU izcilības diplomu pasniedz absolventiem, kuriem studiju laikā vismaz 75 procenti no atzīmēm bijušas 9 (teicami) vai 10 (izcili), un nav vērtējumu, kas zemāki par 7 ballēm (labi). Tāpat diploma pretendentam valsts eksāmeni vai studiju noslēguma darbi jāaizstāv ar 9 vai 10 ballēm.

Kopš 1999.gada izcilības diplomu saņēmuši 55 LLU absolventi: no Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (apvienotās Ekonomikas un Sociālo zinātņu fakultātes) – 32, no Tehniskās fakultātes – 8, no Lauku inženieru fakultātes – 7, no Informācijas tehnoloģiju fakultātes – 4, no Veterinārmedicīnas fakultātes – 2, bet no Pārtikas tehnoloģijas fakultātes – 2. Pērn ar izcilības diplomu studijas beidza piecas absolventes, bet 2012.gadā rekordskaits – 10 absolventi.

Izcilnieces tiks sveiktas savas fakultātes svinīgās izlaiduma ceremonijas sākumā. Kā pirmās tiks godinātas Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes „sarkanā diploma” ieguvējas izlaidumā 13.jūnijā pulksten 15.

LLU vasaras izlaidumu sesiju 13.jūnijā pulksten 11 atklās Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes maģistra studiju un nepilna laika studiju programmu absolventi.

18.jūnijā izlaidumu pulksten 11 svinēs Informācijas tehnoloģiju fakultātes absolventi un pulksten 14 – Veterinārmedicīnas fakultātes absolventi.

19.jūnijā pulksten diplomus saņems Lauku inženieru fakultātes absolventi, savukārt pulksten 15 – Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventi.

20.jūnijā pulksten universitātes absolvēšanu svinēs Meža fakultātes beidzēji, bet pulksten 15 – Lauksaimniecības fakultātes absolventi.

21.jūnijā pulksten 11 LLU vasaras izlaidumu sesija noslēgsies ar Tehniskās fakultātes absolventu izlaiduma ceremoniju.

Informācija sagatavota
LLU