2.1 °C, 0.6 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAtbalsts uzņēmējdarbībai – finanšu institūcijā ALTUM
Atbalsts uzņēmējdarbībai – finanšu institūcijā ALTUM
04/06/2014

No 2014. gada Hipotēku banka strādā ar jaunu nosaukumu – valsts akciju sabiedrība „Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum”.

No 2014. gada Hipotēku banka strādā ar jaunu nosaukumu – valsts akciju sabiedrība „Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum”.
 
ALTUM turpina īstenot valsts atbalsta programmas, un izsniedz valsts atbalsta programmu aizdevumus uzņēmējiem.
 
Mazāki un lielāki aizdevumi pieejami plašam uzņēmēju lokam. Tie ir gan iesācēji biznesā un jauni projekti, gan pieredzējuši uzņēmēji, kas vēlas attīstīt savu biznesu un celt konkurētspēju, gan arī lauku saimnieki. Izsniedzot valsts atbalsta programmu aizdevumus, ALTUM uzņemas lielākus riskus, tai skaitā zemāku ķīlas nodrošinājumu, apgrozāmo līdzekļu aizdevumu atmaksas termiņi ir garāki, finansējums pieejams arī uzņēmējiem bez pieredzes.
 
Valsts atbalsta programmas, kuras ALTUM īsteno:
  • Starta programma biznesa uzsācējiem. Tā piedāvā aizdevumu līdz 76.8 tūkstošiem eiro, bezmaksas konsultācijas biznesa plāna sagatavošanai, kā arī aizdevuma procentu subsīdiju – biznesa uzsācējiem atkarībā no uzņēmuma darbības ilguma tiks segti 80% vai 70% no kopējās aizdevuma procentu maksājumu summas. Projektiem līdz 7, 1 tūkstotim eiro nav nepieciešams uzņēmēja līdzfinansējums. Starta programmu līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.
  • MVU izaugsmes aizdevumu programma. Programmas ietvaros finansējumu var saņemt mazie, vidējie komersanti, lauksaimnieciskās produkcijas ražotāji un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības. Viens komersants var saņemt aizdevumu kopumā līdz 426,8 tūkstošiem eiro, savukārt  lauksaimniecības produkcijas ražotāji – līdz 2,8 miljoniem eiro.
  • Komersantu konkurētspējas uzlabošanas programma. Apgrozāmo līdzekļu un investīciju aizdevumu kopējā summa ir līdz 2.1 miljoniem eiro vienam vai savstarpēji saistītiem uzņēmumiem. Programma paredzēta mikro, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.
  • Mikrokreditēšanas programma. Piedāvā aizdevumus mikrouzņēmumiem un biznesa uzsācējiem līdz 14.1 tūkstotim eiro, turklāt vienkāršota aizdevuma noformēšana.
  • Apgrozāmo līdzekļu aizdevumi lauksaimniekiem.  Programmā pieejami aizdevumi no 7,1 līdz 996 tūkstošiem eiro, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīviem – līdz 2,8 miljoniem eiro.
  • Zemes iegādes kreditēšanas programma. Programma piedāvā aizdevumus lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei līdz 426.8 tūkstošiem eiro. Tiek īstenota sadarbībā ar Lauku attīstības fondu.
 
ALTUM klientus apkalpo deviņās filiālēs Latvijas lielajās pilsētās, tostarp Jelgavā, kā arī attīstības programmu konsultāciju centros visā Latvijā. Tuvākie attīstības programmu konsultāciju centri atrodas Bauskā un Dobelē. Plašāka informācija par ALTUM piedāvājumu uzņēmējiem ALTUM mājas lapā.
 
Lai atrastu sava uzņēmuma aktuālajām vajadzībām piemērotāko programmu, aicinām izmantot www.altum.lv  Atbalsta  programmu kalkulatoru.

Informācija sagatavota
ALTUM