13.1 °C, 0.8 m/s, 82.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgava – ģimenēm draudzīga pilsēta
Jelgava – ģimenēm draudzīga pilsēta
31/05/2014

Labklājības ministrijas organizētajā konkursā „Ģimenei draudzīga atpūtas vieta” pirmo reizi Latvijas iedzīvotāji kā ģimenei draudzīgu pilsētu nosaukuši arī Jelgavu. Konkursā tika vērtētas vietas, kurās ģimene var izklaidēties, aktīvi atpūsties vai baudīt kultūras pasākumus.

Foto: Ivars Veiliņš

Labklājības ministrijas organizētajā konkursā „Ģimenei draudzīga atpūtas vieta” pirmo reizi Latvijas iedzīvotāji kā ģimenei draudzīgu pilsētu nosaukuši arī Jelgavu.

Par ģimenei draudzīgāko Latvijas atpūtas vietu otro gadu pēc kārtas atzīts Tērvetes dabas parks. Otru lielāko balstu skaitu ieguvis Rīgas zoodārzs, bet trešo Ventspils bērnu pilsētiņa. Konkurss tika rīkots jau otro gadu pēc kārtas un tā mērķis ir veicināt uzņēmumu un pašvaldību atpūtas vietu piemērotību ģimenēm ar bērniem.

Ministrijas organizētajā konkursā tika vērtētas vietas, kurās ģimene var izklaidēties, aktīvi atpūsties vai baudīt kultūras pasākumus. Atpūtas vietā jābūt pietiekami plašam nodarbību piedāvājumam dažāda vecuma bērniem, kā arī vietai jābūt pieejamai cilvēkiem ar kustību traucējumiem vai invaliditāti.

Būtisks konkursa kritērijs ir arī pieejamība plašam apmeklētāju lokam, ko var panākt ar saprātīgu cenu politiku, laipnu un bērniem draudzīgu apkalpošanu.
Pieteikt ģimenei draudzīgu atpūtas vietu varēja līdz 19. maijam.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē