16.9 °C, 1.6 m/s, 91.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSveikti aprīļa labākie sportisti
Sveikti aprīļa labākie sportisti
20/05/2014

20.maijā Jelgavas pilsētas domē priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis sveica sešus pilsētas sportistus, kā arī divas komandas par teicamiem sasniegumiem aprīlī.

20.maijā Jelgavas pilsētas domē priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis sveica sešus pilsētas sportistus, kā arī divas komandas par teicamiem sasniegumiem aprīlī.

Jelgavas BMX kluba „Mītavas kumeļi” sportists Kristens Krīgers izcīnīja augsto 2. vietu Eiropas junioru līgas BMX 2. posmā Beļģijā. Pats Kristens šobrīd ir ceļā uz mājām no Šveices, kur 17. maijā sasniedza šosezon labāko rezultātu BMX Eiropas līgā – viņš piektajā posmā uzvarēja junioru grupā. Šobrīd pēc aizvadītiem sešiem posmiem sportists ir kopvērtējuma līderis 89 braucēju konkurencē. Kristens nākotnē plāno piedalīties Eiropas un Pasaules čempionātos, kā arī startēt olimpiādes atlasē. Savukārt klubs „Mītavas kumeļi” 24. maijā Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, rīko Latvijas čempionāta BMX riteņbraukšanā 2.posmu un 25. maijā – Jelgavas pilsētas atklāto čempionātu BMX riteņbraukšanā.

Austrumu cīņas sporta kluba „Shinri” trenera Alekseja Bistrova audzēkne Vita Cintiņa var lepoties ar sasniegumiem 4. SKDUN Eiropas Shotokan karatē-do čempionātā Ungārijā, kurā piedalījās vairāk nekā 800 sportisti. Kata kategorijā savā vecuma grupā viņa izcīnīja 2. vietu, savukārt kumite – 3. vietu. Vita šobrīd aktīvi gatavojas Pasaules čempionātam, kas notiks oktobrī Polijā. Bet 2015. gadā paredzēts karatē čempionāts Latvijā.

Jelgavas bērnu un jauniešu sporta skolas sportisti piedalījās Eiropas čempionātā junioriem sambo, kas notika Spānijā. Trenera Kima Usačeva audzēknis Roberts Kabanovs ieguva bronzas medaļu svara kategorijā līdz 68 kilogramiem, bet trenera Gunta Malēja audzēknis Staņislavs Ginkuls, kurš startēja svara kategorijā līdz 70 kilogramiem, ierindojās 5. vietā. Roberts atklāj, ka viņam medaļu izcīnīt nemaz nebija tik sarežģīti – uz pirmo cīņu neieradās pretinieks. Otrajā cīņā spēcīgāks izrādījās Gruzijas sportists, bet trešajā cīņā jelgavnieks pārliecinoši uzveica baltkrievu. Sportisti cer, ka federācija dos viņiem iespēju startēt čempionātā Korejā.

Trenera Vladimira Smirnova audzēkņi Diāna Dzaseževa un Juris Egle no cīņu kluba „Milons” izcīnīja 1. vietas Latvijas meistarsacīkstēs brīvajā cīņā kadetiem. J. Egle stāsta, ka uzvaras izdevās izcīnīt viegli, pateicoties ieguldītajam darbam un grūtajiem treniņiem. Diānai vēl divus gadus jācīnās kadetos, bet Juris jau nākamgad startēs kopā ar junioriem lielākā svara kategorijā. Abi cīkstoņi cer, ka cīņas Latvijas čempionātā būs kā ceļa zīme uz Eiropas un Pasaules čempionātiem.
 
Tāpat suminātas tika divas mēneša labākās komandas par dalību Latvijas jaunatnes basketbola līgas Latvijas Republikas čempionātā. U-15 meiteņu basketbola komanda (treneris Harijs Zelčs) ieguva 1. vietu, bet U-15 zēnu komanda (treneris Alvils Eglītis) – 2. vietu. H. Zelčs atklāj, ka cīņas bija grūtas, taču meitenes ļoti vēlējās uzvarēt un to arī sasniedza. Nākamgad jelgavniecēm, kas veido šī brīža perspektīvāko komandu, jātrenējas būs divreiz vairāk, un viss būs atkarīgs no jaunajām sportistēm – cik viņas pašas gribēs progresēt. U-15 zēnu komanda neslēpj, ka finālā bija grūti samierināties ar zaudējumu un sudraba medaļām. Viņi atzīst, ka būs cītīgi jātrenējas, lai nākamgad iegūtu zelta medaļas. Treneris A. Eglītis uzteic sportistus un viņu gatavību.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē