18 °C, 1.8 m/s, 96.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSIA „Latvijas piens” iegūst ISO 22000 sertifikātu un plāno stiprināt eksportu
SIA „Latvijas piens” iegūst ISO 22000 sertifikātu un plāno stiprināt eksportu
13/05/2014

Pēc starptautiskās sertifikācijas kompānijas Det Norske Veritas Latvia veiktās atbilstības pārbaudes SIA „Latvijas piens” šonedēļ ieguvis ISO 22000:2005 sertifikātu par pārtikas drošības pārvaldības sistēmas atbilstību starptautiskajam standartam. Uzņēmuma vadība uzskata, ka sertifikāts īpaši nozīmīgs būs eksporta tirgu attīstīšanā un biznesa pozīciju stiprināšanā.

Publicitātes foto

Pēc starptautiskās sertifikācijas kompānijas Det Norske Veritas Latvia veiktās atbilstības pārbaudes SIA „Latvijas piens šonedēļ ieguvis ISO 22000:2005 sertifikātu par pārtikas drošības pārvaldības sistēmas atbilstību starptautiskajam standartam. Uzņēmuma vadība uzskata, ka sertifikāts īpaši nozīmīgs būs eksporta tirgu attīstīšanā un biznesa pozīciju stiprināšanā.
 
Standarta ISO 22000 prasību ieviešana ļauj uzņēmumam izveidot un lietot skaidri definētu, uzņēmumam piemērotu, tomēr elastīgu pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmu, izprast esošos riskus, kas var nodarīt kaitējumu patērētājiem un uzņēmumam, pielietot metodes pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas pilnveidojumiem un to efektivitātes monitoringam, kā arī konsekventi ievērot pārtikas nekaitīguma normatīvās un korporatīvās prasības.
 
PatlabanLatvijas piens ražo gan sieru, gan arī industriālos produktus – vājpiena koncentrātu un krējumu, galvenokārt, paredzētus eksporta tirgum. Eksports sastāda 90% no „Latvijas piens saražotā, lielākie eksporta tirgi ir: Lietuva, Igaunija, Ukraina, Vācija, Slovākija, Čehija, Polija un Lielbritānija.
 
 
Informācija sagatavota
SIA „Latvijas piens”