17.2 °C, 1.9 m/s, 95.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSIA “Jelgavas autobusu parks” atkārtoti saņem apbalvojumu
SIA “Jelgavas autobusu parks” atkārtoti saņem apbalvojumu
08/02/2014

7.februārī  AAS Balta, Drošas Braukšanas Skolas, Latvijas Darba devēju konfederācijas un CSDD rīkotajā gada balvas “Drošākais uzņēmuma autoparks 2014” pasniegšanā SIA “Jelgavas autobusu parks” ieguva 3.vietu starp pasažieru pārvadātāju uzņēmumiem Latvijā.

Klikšķināt, lai atvērtu

7.februārī  AAS Balta, Drošas Braukšanas Skolas, Latvijas Darba devēju konfederācijas un CSDD rīkotajā gada balvas “Drošākais uzņēmuma autoparks 2014” pasniegšanā SIA “Jelgavas autobusu parks” ieguva 3.vietu starp pasažieru pārvadātāju uzņēmumiem Latvijā.

Konkursa mērķis ir noskaidrot Latvijas uzņēmumus, kuros vissekmīgāk tiek veikta uzņēmumu autoparku pārvaldīšana, kā arī palīdzēt uzņēmumiem izvērtēt iespējamos riskus, kas saistīti ar uzņēmuma autoparku un sniegt padomus tā efektīvākā un drošākā vadīšanā, uzlabojot kopējo satiksmes drošību Latvijā. 

Pirms uzvarētāju godināšanas visiem pasākuma dalībniekiem seminārā bija iespēja uzklausīt atzītu ekspertu viedokļus un noderīgu informāciju, kā rūpēties par uzņēmuma autoparku. Pasākumā ar secinājumiem par konkursa rezultātiem, reālo situāciju Latvijas uzņēmumu autoparkos, to lielākajiem veiksmes stāstiem un galvenajām problēmām dalījās arī konkursa žūrija – “Baltas” galvenais risku parakstītājs Edgars Goldmanis, “Drošas braukšanas skolas” pārstāvji Artūrs Priednieks un Edmunds Ozolnieks, auto eksperts Normunds Avotiņš, kā arī satiksmes psihofizioloģe, Rīgas Pedagoģijas un inovāciju vadības akadēmijas inovāciju un attīstības prorektore Daina Voita.

Kā atzina pasākuma organizatori, uzņēmumu vadītāji ir nopietni ņēmuši vērā iepriekšējā gada konkursa laikā sniegtos speciālistu ieteikumus un uzlabojuši savu autoparku darbu. Tāpat varot secināt, ka liela uzmanība tiek pievērsta autoparka tehnikai, tomēr paralēli tam lielāku uzmanību vajadzētu pievērst tieši pašam autovadītājam. Konkursā tiek izvērtēti uzņēmumi un to īstenotā politika, sekojot līdzi ceļu satiksmes negadījumu skaita samazināšanai, autovadītāju izglītošanai un citiem drošības aspektiem.

Finālam tika izvirzīti 12 uzņēmumi. Konkursa galvenā balva ir drošas braukšanas apmācības Austrijā.

Uzņēmumi tika vērtēti trīs kategorijās – pasažieru pārvadājumi, kravas un speciāli pielietojami autoparki, kā arī zemākā riska autoparki.

Pasažieru pārvadātāji
1. SIA “Ventspils reiss”
2. SIA “VTU Valmiera”
3. SIA “Jelgavas autobusu parks”
4.SIA ,,Jēkabpils autobusu parks”

Kravas vai speciālā pielietojuma autoparki
1. SIA “Kurbads un Ko”
2. SIA “Grifs AG”
3. AS “Delta LV”

Zemāka riska autoparki
1. AS “Latvijas Gāze”
2. AS “Grindeks”
3. SIA “NP Foods”

Informācija sagatavota
SIA “Jelgavas autobusu parks”