22.7 °C, 1.7 m/s, 47.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPa pilsētas skolām ceļo izglītojoša gaismas instalācija
Pa pilsētas skolām ceļo izglītojoša gaismas instalācija
16/01/2014

Līdz 21.februārim pa Jelgavas skolām ceļo gaismas instalācija „Viens par visiem, visi par vienu”, kuras mērķis ir informēt skolēnus par programmas „Jaunatne darbībā”, jeb programmas „Erasmus +” sniegtajām iespējām jauniešiem vecumā no 13 līdz 30 gadiem.

Publicitātes foto

Līdz 21.februārim pa Jelgavas skolām ceļo gaismas instalācija „Viens par visiem, visi par vienu”, kuras mērķis ir informēt skolēnus par programmas „Jaunatne darbībā”, jeb programmas „Erasmus +” sniegtajām iespējām jauniešiem vecumā no 13 līdz 30 gadiem.

Gaismas instalācija tapusi Eiropas Brīvprātīgā darba projekta „One 4 All – All 4 One” laikā Jelgavas bērnu un jauniešu centrā „Junda”, sniedzot iespēju diviem dalībniekiem no Gruzijas un Polijas gūt brīvprātīgā darba pieredzi Latvijā.

Gaismas instalācijas nosaukums un pamatideja aizgūta no tāda paša nosaukuma „Viens par visiem, visi par vienu” Eiropas Brīvprātīgā darba (EBD) projekta, kas realizēts ar programmas „Jaunatne darbībā” atbalstu. Instalācija veidota kā mākslas objekts – košs un interesants, lai piesaistītu jauniešus. Tās izvietošanas mērķis skolās ir sniegt informāciju par plašajām programma „Erasmus +” sniegtajām iespējām atbilstoši savam vecumam un interesēm Eiropā, rosināt skolēnus domāt plašāk, gūt jaunu informāciju. Paralēli gaismas kuba instalācijai, skolēniem ir iespēja tikties klātienē ar EBD projekta dalībniekiem no Polijas un Gruzijas, uzdot interesējošus jautājumus par viņu ikdienu, valsti, tradīcijām vai darbošanos Latvijā.

Gaismas instalācija jau ir viesojusies Jelgavas 4. vidusskolā, līdz piektdienai, 17. janvārim, tā izvietota 6.vidusskolā, bet nākamnedēļ tiks eksponēta Valsts ģimnāzijā. No 27. līdz 31. janvārim ceļojošā gaismas instalācija viesosies Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā, bet no 17. līdz 21. februārim – Spīdolas ģimnāzijā.
 
Vairāk informācijas www.jaunatne.gov.lv.
 

Informāciju sagatavoja
Zane Leikuma

Jelgavas BJC „Junda”