21.8 °C, 1.6 m/s, 58.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiFotoizstādē var iepazīt Jelgavas sadraudzības pilsētu Belostoku
Fotoizstādē var iepazīt Jelgavas sadraudzības pilsētu Belostoku
10/01/2014

Līdz 28.janvārim Jelgavas kultūras namā būs apskatāma fotoizstāde „Belostoka – pilsēta kustībā". Belostoka ir pilsēta Polijas ziemeļaustrumos, Podlasesvojevodistes centrs Bjalas krastos, kā arī sens tekstilrūpniecības centrs. Fotogrāfijās attēlotas pilsētas dominantes, ikdiena, cilvēki un gadalaiki. Izstāde veidota tā, lai apmeklētāji spētu paši sajusties kā vienā no skaistākajām Polijas pērlēm.

Līdz 28.janvārim Jelgavas kultūras namā būs apskatāma fotoizstāde „Belostoka – pilsēta kustībā”. Belostoka ir pilsēta Polijas ziemeļaustrumos, Podlasesvojevodistes centrs Bjalas krastos, kā arī sens tekstilrūpniecības centrs. Fotogrāfijās attēlotas pilsētas dominantes, ikdiena, cilvēki un gadalaiki. Izstāde veidota tā, lai apmeklētāji spētu paši sajusties kā vienā no skaistākajām Polijas pērlēm.
 
Atgādinām, ka jelgavniekiem jau bijusi iespēja caur fotogrāfijām iepazīt trīs Jelgavas sadraudzības pilsētas- Ruelmalmazonu Francijā, Magadanu Krievijā un Nova- Odesu Brazīlijā. Kopumā Jelgavas pilsētai ir piecpadsmit sadraudzības pilsētas.
 
Projekta mērķis ir turpināt sadarbību ar Jelgavas sadraudzības pilsētām, papildināt jelgavnieku kultūras zināšanas un iespaidus, kā arī veicināt iedzīvotāju radošo darbību.
 
Izstādi veidojis fotogrāfs Mateusz Hołownia sadarbībā ar Belostokas pilsētas sabiedrisko attiecību pārvaldi.
 
 
Informāciju sagatavoja
JPPI „Kultūra”