18.9 °C, 1.7 m/s, 70.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiZRKAC notiks Miniphänometa metodikas pieredzes seminārs
ZRKAC notiks Miniphänometa metodikas pieredzes seminārs
04/01/2014

10.janvārī, pulksten 13 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notiks pieredzes apmaiņas seminārs "Miniphänometa" metodikas realizētājiem. Pedagogiem no dalībskolām semināra laikā būs iespēja dalīties savā pieredzē un kopīgi diskutēt par problēmām, ar kurām nācies saskarties metodiku ieviešot. Tiks prezentātas metodes, ar kuru palīdzību var metodikas realizāciju skolā padarīt efektīvāku.

Foto: ZRKAC arhīvs

10.janvārī, pulksten 13 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notiks pieredzes apmaiņas seminārs “Miniphänometa” metodikas realizētājiem. Pedagogiem no dalībskolām semināra laikā būs iespēja dalīties savā pieredzē un kopīgi diskutēt par problēmām, ar kurām nācies saskarties metodiku ieviešot. Tiks prezentātas metodes, ar kuru palīdzību var metodikas realizāciju skolā padarīt efektīvāku.

52 aizraujoši eksperimenti mācību stundām un starpbrīžiem jeb „Miniphänometa” ir Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstīts projekts, kuru sadarbībā ar Ziemeļvācijas metāla un elektroindustrijas uzņēmumu darba devēju apvienības NORDMETALL fondu Latvijā realizē Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs (ZRKAC).

Projekta mērķis ir skolēnu iespējami agra iepazīstināšana ar tehnikas norisēm, lai attīstītu viņu pētnieciskās prasmes un veicinātu viņu interesi par dabaszinātnēm. Projekta idejas autors ir fizikas doktors Lucs Fīzers (Lutz Fiesser) no Flensburgas universitātes Vācijā. Projekts paredzēts bērniem no 1. līdz 6. klasei un eksperimentu staciju  izmantošana tiek rekomendēta arī fizikas stundās vecāko klašu skolēniem.

Informācija sagatavota
ZRKAC