14.9 °C, 2.2 m/s, 91.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU projekts saņem kvalitātes balvu “Spārni 2013”
LLU projekts saņem kvalitātes balvu “Spārni 2013”
14/12/2013

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) pasniegusi Eiropas Savienības (ES) Mūžizglītības programmas projektu kvalitātes balvas “Spārni 2013″. Starp desmit nominācijām ir arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) īstenotā Erasmus intensīvā programma (IP) “Modelēšana sistēmbioloģijā un sintētiskajā bioloģijā".

Publicitātes foto

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) pasniegusi Eiropas Savienības (ES) Mūžizglītības programmas projektu kvalitātes balvas “Spārni 2013″. Starp desmit nominācijām ir arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) īstenotā Erasmus intensīvā programma (IP) “Modelēšana sistēmbioloģijā un sintētiskajā bioloģijā”.

Universitātes īstenotā projekta mērķis bija veicināt starpdisciplināro komunikāciju starp biologiem, datoru zinātniekiem, matemātiķiem un citiem speciālistiem sistēmbioloģijas un sintētiskajā bioloģijā. Projekts iesniegts un realizēts sadarbībā ar Informācijas tehnoloģiju fakultāti un Biosistēmu grupas vadītāju Egilu Stalidzānu.

Kā informē LLU Ārlietu daļas ārējo sakaru koordinators Agris Dobrovoļskis, arī LLU Erasmus intensīvo programmu īstenošanā iesaistās jau kopš 2007. gada. Tiesa gan, līdz 2011. gadam universitāte  piedalījusies tikai kā partneris, taču jau ar 2011. gadu, kad tika iesniegti pirmie divi projekta pieteikumi un abi apstiprināti, LLU sāka organizēt savas apmācības, Viens no tiem šogad ieguva kvalitātes balvu. Patlaban ik gadu universitātē tiek īstenoti vidēji 2-3 Erasmus IP projekti, kur LLU ir kā koordinators un paralēli tiem tiek realizēti arī tādi, kur  LLU ir iesaistījusies kā partneraugstskola.

VIAA pārstāvji informē, ka kvalitātes balvas “Spārni 2013″ konkursā bija aicināti piedalīties 2009.-2012.gada ES Mūžizglītības programmas “Comenius”, “Erasmus”, “Leonardo da Vinci” un “Grundtvig” apakšprogrammu projektu īstenotāji no visas Latvijas. Konkursam kopumā tika pieteikti 112 projekti starp kuriem tika izraudzīti labākie projekti, piešķirot balvas desmit nominācijās.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātē