14.9 °C, 2.2 m/s, 91.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU muzejā atklāta piparkūku mājiņu izstāde
LLU muzejā atklāta piparkūku mājiņu izstāde
13/12/2013

Ir pagājusi nedēļa, kopš brīža, kad tika dots "starts" piparkūku mājiņu konkursam, un līdz pat 20.decembrim, katru darba dienu, no pulksten 9 līdz 16 ikvienam tiks dota iespēja tās apskatīt Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) muzejā. Izstādes apmeklētāji aicināti atdodot savu balsi par sev tīkamāko veidojumu, tādējādi palīdzot noskaidrot "Skatītāju simpātijas" balvas ieguvēju.

Publicitātes foto

Ir pagājusi nedēļa, kopš brīža, kad tika dots “starts” piparkūku mājiņu konkursam, un līdz pat 20.decembrim, katru darba dienu, no pulksten 9 līdz 16 ikvienam tiks dota iespēja tās apskatīt Latvijas Lauksaimniecības universitātes muzejā.

Piparkūku mājiņu konkursā tapuši īsteni brīnumi – pasakainas vēja dzirnas, brīnumainas viensētas un pat vesels dambretes ciemats, un ne velti, jo šogad piparkūku konkursa devīze ir “Lai top…”. LLU muzejā ir apskatāmi desmit komandu veikumi, kuri sacentīsies par labākās piparkūku mājiņas titulu. Konkursa organizētāja asociētā profesore Daiga Kunkulberga neslēpj savu pārsteigumu, ka, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad konkursā biežāk piedalījās vecāko kursu studenti, šoreiz savu dalību konkursā lielākoties pieteikuši pirmā kursa studenti.

Taču bez konkursam pieteiktajiem komandu darbiem, līdzīgi kā pagājušogad Pārtikas tehnoloģijas fakultātes, Lauku inženieru fakultātes un Tehniskās fakultātes studenti ir apvienojuši spēkus kopprojekta īstenošanai, kas šoreiz veltīts Jelgavas pils 275 gadu jubilejai. Sadarbojoties 45 studentiem, ir tapis vēsturiskais Jelgavas pils makets ar karameļu logiem, cukura karnīzēm, piparkūku bruģi un krāšņām gaismas instalācijām.

Ikviens interesents no 12. līdz 20. decembrim LLU muzejā ir aicināts apmeklēt piparkūku mājiņu izstādi katru darba dienu no plkst. 9 līdz 16, vienlaikus atdodot savu balsi par sev tīkamāko veidojumu, tādējādi palīdzot noskaidrot “Skatītāju simpātijas” balvas ieguvēju.

Konkurss notiek jau piekto gadu un tiek īstenots sadarbībā ar pārtikas ražotāju un izejvielu tirgotājiem. Šogad mājiņu veidošanai nepieciešamās izejvielas un balvu fondu nodrošina uzņēmumi SIA “Rausis”, SIA “Leipurin”, SIA “Nordic Sugar”, SIA “Gemoss”, AS “Rīgas Dzirnavnieks”, AS “Hanzas Maiznīca”, SIA “Lāči”, SIA “Fazer Latvia”, SIA “Balt-Hellin” un SIA “Kūkotava”.

20. decembrī konkursa dalībnieki LLU muzejā tiksies vienkopus, lai noskaidrotu piparkūku mājiņu konkursa uzvarētāju un saņemtu balvas. Pēc konkursa, izveidotie darbi paliek konkursa rīkotāju rīcībā un vēlāk tiek nodoti labdarībai un atbalstītājiem. Savukārt Jelgavas pils makets pēc 20. datuma būs apskatāms arī Jelgavas Trīsvienības baznīcas tornī.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātē