14.9 °C, 2.2 m/s, 91.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiIepazīsti iedvesmojošākos īstenotos projektus virtuālajā izstādē!
Iepazīsti iedvesmojošākos īstenotos projektus virtuālajā izstādē!
13/12/2013

No 13.decembra ikvienam tiek dota iespēja apskatīt virtuālo izstādi, kurā izvietoti simts iedvesmojošākie projekti, kas par Eiropas Sociālā fonda, Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda (ESF, ERAF un KF) līdzekļiem īstenoti laikā no 2007.-2013.gadam. Izstādē iekļauti arī četri Jelgavā īstenoti projekti.

Publicitātes foto

Vai transgēnie augi var izlīst no skapja? Kā paslēpt vitamīnus rasolā un zupā? Kur Latvijā var filmēt seriālu „Čikāgas cerība”? – atbildes uz šiem un vēl 97 jautājumiem meklējiet virtuālajā izstādē „ES fondi: NAUDA DARBĪBĀ”, kura sākot ar 13.decembri ir pieejama vietnē www.esfondi.lv/naudadarbiba.

Fotogrāfiju, videomateriālu un īsu aprakstu veidā izstādē stāstīts par simts iedvesmojošākajiem projektiem, kas par Eiropas Sociālā fonda, Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda (ESF, ERAF un KF) līdzekļiem īstenoti laikā no 2007.-2013.gadam.

Izstādē „ES fondi: NAUDA DARBĪBĀ” eksponēts vien pusotrs procents no vairāk nekā sešiem tūkstošiem īstenoto projektu, turklāt projektu atlase notikusi pēc LR ministriju un nozaru ekspertu ieteikuma, tāpēc īpaši izceļams fakts, ka izstādē iekļauti četri Jelgavā īstenoti projekti: 

  • Reģiona nozīmes tūrisma un kultūrizglītības centra izveide Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī,
  • Ielu infrastruktūras attīstība un Driksas upes krastmalas sakārtošana Jelgavā,
  • PET iepakojuma otrreizējās pārstrādes procesa pilnveidošana atbilstoši ES standartiem AS „PET Baltija”,
  • Bioloģiskā mēslojuma ražotnes izveide SIA „Bioagro Baltic”.
Atskatoties uz 2007.-2013.gada ES fondu investīcijas periodu, kura laikā Latvijai no ESF, ERAF un KF līdzekļiem bijuši pieejami 4.53 miljardi eiro, izstādi „ES fondi: NAUDA DARBĪBĀ” organizē Finanšu ministrija, kas ir Eiropas Savienības fondu vadošā iestāde Latvijā.

2014.gadā sākas nākamais septiņu gadu ES fondu plānošanas periods, kura laikā no ESF, ERAF un KF līdzekļiem Latvijai būs pieejami 4.4 miljardi eiro, kurus plānots ieguldīt tādās Latvijas izaugsmi veicinošās jomās kā pētniecība, inovācijas, mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspējas veicināšana, energoefektivitāte, vide, nodarbinātība un izglītība. 

Informāciju sagatavoja
Jana Duhovska

Tālr. 29225766