8.1 °C, 4 m/s, 60.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas skolēnu kartei – „Platīna pele”
Jelgavas skolēnu kartei – „Platīna pele”
06/12/2013

Jelgavas pilsētas skolēnu un iedzīvotāju daudzfunkcionālā, personalizētā bezkontaktu karte (E-karte) ir ieguvusi Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju balvu "Platīna pele 2013" nominācijā „E-pakalpojumi”. Personalizētās bezkontaktu kartes pasūtītājs ir SIA „Jelgavas Autobusu parks” un galvenais izstrādātājs – AS „SEB banka”. Balva tika pasniegta LIKTA gadskārtējā konferencē 5.decembrī.

Jelgavas pilsētas skolēnu un iedzīvotāju daudzfunkcionālā, personalizētā bezkontaktu karte (E-karte) ir ieguvusi Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju balvu “Platīna pele 2013” nominācijā „E-pakalpojumi”. Personalizētās bezkontaktu kartes pasūtītājs ir SIA „Jelgavas Autobusu parks” un galvenais izstrādātājs – AS „SEB banka”. Balva tika pasniegta LIKTA gadskārtējā konferencē 5.decembrī.

Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju balvas “Platīna pele 2013” mērķis ir apzināt un cildināt pēdējo gadu laikā Latvijā radītos labākos e-pakalpojumus, e-biznesa risinājumus un inovācijas, kā arī informēt par tiem biznesa vidi un sabiedrību.

Kopā ar Jelgavas skolēnu karti Finālisti nominācijā „E-biznesa risinājumi un inovācijas” bija arī „Swedbank” uzņēmumu tīkls „Business Network”; pasūtītājs: AS „Swedbank”; izstrādātājs: „Inspired Digital” (SIA „Inspired”), kā arī Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas informācijas sistēmas izstrāde un ieviešana; pasūtītājs: Tiesu administrācija; izstrādātājs: SIA „FMS”.

Latvijas IKT gada balvai “Platīna pele 2013” kategorijās “E-pakalpojumi” un “E-biznesa risinājumi un inovācijas” tika aicināti pieteikties attiecīgo pakalpojumu vai projektu īpašnieki: valsts iestādes, uzņēmumi, organizācijas vai privātpersonas. Projektu varēja pieteikt balvai, ja tas ir izstrādāts un ieviests un ir aktīvs pieteikuma iesniegšanas brīdī (pakalpojumam ir jābūt sniegtam vismaz sešus mēnešus). Kategorijā “E-pakalpojumi” tika iekļauti projekti, kas nodrošina valsts pārvaldes vai biznesa pakalpojumu sniegšanu elektroniski vai atsevišķu pakalpojuma saņemšanas soļu izpildi, izmantojot IKT līdzekļus.

Kategorijā “Labākais E-skolotājs” LIKTA aicināja pieteikt skolotājus, e-prasmju pasniedzējus vai citus cilvēkus, kas devuši nozīmīgu ieguldījumu e-prasmju veicināšanā un e-vides lietotāju izglītošanā, informācijas sabiedrības attīstībā vietējā vai nacionālā mērogā. Šai balvai sevi drīkstēja izvirzīt pats pretendents, tāpat kandidātu varēja nosaukt cita persona, saskaņojot savu pieteikumu ar nominēto cilvēku.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē