21.4 °C, 4 m/s, 68.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiIepazīst sociālo inovāciju un plāno uzņēmējdarbību
Iepazīst sociālo inovāciju un plāno uzņēmējdarbību
20/11/2013

Foto: ZRKAC arhīvs

Aizvadītajā nedēļā, 14.novembrī, Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZR KAC) notika radošais seminārs „Sociālā inovācija un uzņēmējdarbība – cita karjeras iespēja”, kas pulcēja studentus, pasniedzējus, esošos un topošos uzņēmējus un pašvaldības darbiniekus, lai kopīgiem spēkiem mācītos izkāpt no ierastajiem domāšanas rāmjiem un rastu netradicionālus risinājumus sabiedrībai aktuālu problēmu risināšanā.

Semināra ietvaros tika ne vien runāts par tādiem jēdzieniem kā „sociālā inovācija” un „sociālā uzņēmējdarbība”, bet arī veidoti reāli plāni sabiedrībai aktuālu problēmu risināšanā ar sociālās uzņēmējdarbības palīdzību.

Atklājot pasākumu, ZR KAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone uzsvēra, ka tieši sociālā uzņēmējdarbība ir viens no perspektīviem nākotnes biznesiem, kas šobrīd ļoti attīstās ārvalstīs, bet Latvijā šo jomu tikai iepazīstam.

Teorētiskās un praktiskās nodarbības vadīja Sociālās inovācijas centra (SIC) ekspertes Renāte Lukjanska un Iveta Cīrule, kuras dalībniekiem lika „izkāpt no komforta zonas”, lai nedaudz provocētu un ļautu katram pašam apjaust sava radošā potenciāla plašumu. Grupu darbu ietvaros semināra dalībnieki varēja pārliecināties par tādu radošas domāšanas metožu iedarbību, kā „6 domāšanas cepures”, „Tilts” u.c. Raisījās diskusijas, tika kaldināti plāni un apspriestas idejas.
Lektores aicināja klātesošos vairāk strādāt komandā, uzsverot, ka komandas darbs parasti ir efektīvāks gan viedokļu dažādības, gan savstarpējas motivēšanas dēļ. Tāpat liela nozīme ir sadarbības partneru izvēlei un sociālajam barterim, kā arī aizrautībai un neatlaidībai.

Semināra rezultātā tika radīti vairāki interesanti un vērtīgi sociālās uzņēmējdarbības piedāvājumi, kuri, iespējams, nākotnē materializēsies un jau drīz Zemgales reģionā varēs redzēt  sociālās uzņēmējdarbības pozitīvos piemērus.

Informācija sagatavota
Zemgales reģiona
Kompetenču attīstības centrā