18.2 °C, 2.5 m/s, 73.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU gatavojas jauna rektora vēlēšanām
LLU gatavojas jauna rektora vēlēšanām
12/11/2013

Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) sākusies gatavošanās rektora vēlēšanām, jo, saskaņā ar augstskolas Satversmi, pašreizējā rektora, profesora Jura Skujāna, amata pienākumu pildīšanas termiņš tuvojas noslēgumam. Atbilstoši vēlēšanu nolikumam un vēlēšanu komisijas sniegtajai informācijai, universitātes struktūrvienībās sākusies kandidātu izvirzīšana nākamajām rektora vēlēšanām, kas provizoriski varētu notikt 2014.gada maijā.

Publicitātes foto

Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) sākusies gatavošanās rektora vēlēšanām, jo, saskaņā ar augstskolas Satversmi, pašreizējā rektora, profesora Jura Skujāna, amata pienākumu pildīšanas termiņš tuvojas noslēgumam.

Atbilstoši vēlēšanu nolikumam un vēlēšanu komisijas sniegtajai informācijai, universitātes struktūrvienībās sākusies kandidātu izvirzīšana nākamajām rektora vēlēšanām, kas provizoriski varētu notikt 2014.gada maijā.

LLU rektora amata kandidātus no profesoru vidus, kuri universitātē nostrādājuši ne mazāk kā piecus gadus, var izvirzīt LLU visu astoņu fakultāšu Domes, kā arī struktūrvienību padomes. Kandidātu izvirzīšanas periods noteikts no 2013.gada 2.decembra līdz 2014.gada 31.janvārim.

Universitātes rektoru ievēl Konvents uz pieciem gadiem, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Savukārt Konventa ievēlēto rektoru amatā apstiprina LR Ministru kabinets.

Pašreizējam rektoram J.Skujānam, kurš par universitātes vadītāju nostrādājis divus termiņus no 2004.gada, pilnvaras beigsies līdz jaunievēlētā rektora apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Rektors realizē universitātes administratīvo vadību, reprezentē un pārstāv universitāti, kā arī ir atbildīgs par tās darbību – iegūstamās izglītības, veikto zinātnisko pētījumu un īstenotās mākslinieciskās jaunrades kvalitāti.

LLU ir vadošā universitāte Latvijā vairākos unikālos studiju virzienos – lauksaimniecībā, veterinārmedicīnā, mežsaimniecībā, pārtikas tehnoloģijā un ainavu arhitektūrā. Universitāte tiecas kļūt par Baltijā vadošo izglītības un zinātnes centru lauksaimniecībā un veterinārmedicīnā, pulcinot Latvijas jaunatni augstākās izglītības ieguvei ne tikai šajos, bet arī saistītajos studiju un pētniecības virzienos.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātē