18.2 °C, 2.5 m/s, 73.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVideo reklāmu konkursā uzvaru gūst divi jelgavnieku darbi
Video reklāmu konkursā uzvaru gūst divi jelgavnieku darbi
11/11/2013

Novembrī, Nacionālā jaunatnes politikas foruma „Ievirzi Latviju” laikā tika sveikti jauniešu video reklāmu konkursa „Jaunieši var” uzvarētāji. Uzvarētāju pulkā ir arī divi konkursa darbi no Jelgavas.

Publicitātes foto

Novembrī, Nacionālā jaunatnes politikas foruma „Ievirzi Latviju” laikā tika sveikti jauniešu video reklāmu konkursa „Jaunieši var” uzvarētāji. Uzvarētāju pulkā ir arī divi konkursa darbi no Jelgavas.

Konkursa mērķis bija ieinteresēt jauniešus aktīvi un lietderīgi pavadīt brīvo laiku, iesaistoties sporta aktivitātēs, brīvprātīgo darbā, uzņēmējdarbībā, interešu izglītībā, jaunatnes organizācijās, skolas/augstskolas pašpārvaldē vai pašvaldības/valsts lēmumu pieņemšanas procesā. Atsaucoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas aicinājumu, jaunieši no visas Latvija iesniedza video reklāmas rullīšus. Kopumā tika iesniegts 81 darbs. Apbalvošanas ceremonijā tika nosaukti pieci konkursa uzvarētāji.

Pateicoties AS „Tallink Latvija” atbalstam, uzvarētāji dosies jūras ceļojumā uz Stokholmu, savukārt Izglītības un zinātnes ministrija katras kategorijas uzvarētājam vai uzvarētāju komandai piešķirs dāvanu karti 100 latu vērtībā tēriņiem uz prāmja.

Kategorijā „Jauniešu iesaistīšanos jaunatnes organizācijās, skolas/augstskolas pašpārvaldē vai valsts/pašvaldības lēmumu pieņemšanas procesā veicināšana” tika iesniegti 9 video. Par uzvarētāju tika atzīts Viljama Briča no Liepājas darbs „Liepājnieka pieredze”.

Kategorijā „Jauniešu iesaistīšanos interešu izglītībā vai apmācībās veicināšana” tika iesniegti 23 video. Kategorijā uzvarēja komandas „Komerči” no Jelgavas darbs „Jaunieši var!”

Kategorijas „Jauniešu iesaistīšanos sporta aktivitātēs veicināšana” tika iesniegti 27 video. Uzvarētājs ir Valdemārs Reinbergs no Jelgavas ar darbu „Esi aktīvs!”

Kategorijā „Jauniešu iesaistīšanos brīvprātīgo darbā veicināšana” tika iesniegti 13 video. Konkursa komisiju pārliecināja komandas „Vectēva dokumentālisti” no Rīgas iesniegtais darbs „Paaudze paaudzē”.

Kategorijā „Jauniešu iesaistīšanos uzņēmējdarbībā vai prakses iespēju izmantošanas veicināšana” tika iesniegti 9 darbi. Uzvarētāju laurus plūca komanda „Labākie” no Talsiem ar darbu „Pirmā pieredze biznesa pasaulē”

Pasākumā jauniešus sveica viņu vienaudži – jaunieši, kuri ir pierādījuši, ka ar savu mērķtiecību, neatlaidību, radošumu un aktivitāti jaunieši var gūt vērā ņemamus panākumus un būt par lielisku piemēru citiem. Tajā piedalījās reklāmu konkursa darbu iesniedzēji, kā arī visi 250 foruma dalībnieki. 

Konkursa uzvarētāju darbus var apskatīt galerijā: www.draugiem.lv/jaunatneslietas

Plašāka informācija par konkursa norisi atrodama tīmekļa vietnēs: www.jaunatneslietas.lv un www.draugiem.lv/jaunatneslietas

Konkursa darbus vērtēja konkursa komisija, kuras sastāvā bija Izglītības un zinātnes ministrijas, Jaunatnes starptautisko programmas aģentūras, jaunatnes organizāciju un informatīvās kampaņas īstenotāju SIA „Comperio” pārstāvji.

Informāciju sagatavoja
Diāna Sīmansone
Izglītības un zinātnes ministrijas S
porta un jaunatnes departamenta direktora vietniece jaunatnes politikas jomā
Tālr.: 67047953,