14.3 °C, 3.4 m/s, 90.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiInterese par elektroauto Jelgavā ir liela
Interese par elektroauto Jelgavā ir liela
29/10/2013

Otrdien, 29.oktobrī, pulksten 9 pie Jelgavas Svētās Trīsvienības torņa pulcējās auto cienītāji, kuriem bija iespēja klātienē apskatīt trīs elektromobiļus, kas piedalās starptautiskajā elektromaratonā „Sanktpēterburga – Montekarlo 2013”. Elektroauto „Tesla S”, „GAZ 20” un „Dacia” Jelgavā ieradās jau pirmdienas vakarā, bet pulksten 10 spēkratiem tika dots starta signāls nākamajam posmam Jelgava – Paņeveža.

Otrdien, 29.oktobrī, pulksten 9 pie Jelgavas Svētās Trīsvienības torņa pulcējās auto cienītāji, kuriem bija iespēja klātienē apskatīt trīs elektromobiļus, kas piedalās starptautiskajā elektromaratonā „Sanktpēterburga – Montekarlo 2013”. Elektroauto „Tesla S”, „GAZ 20” un „Dacia” Jelgavā ieradās jau pirmdienas vakarā, bet pulksten 10 spēkratiem tika dots starta signāls nākamajam posmam Jelgava – Paņeveža

Pasākumā klātesošajiem vairāk par elektromobiļiem pastāstīja LLU Tehniskās fakultātes Spēkratu institūta direktors Dainis Berjoza, bet par muzikālo atmosfēru gādāja grupa „TirkizBand”.

Elektromaratons šķērso Krieviju, Somiju, Igauniju, Latviju, Poliju, Čehiju, Vāciju, Šveici un Itāliju, bet noslēgsies Montekarlo. Elektromaratona finišs un apbalvošanas ceremonija paredzēta 6.novembrī Monako Prinča pils laukumā.

Šogad maratona dalībniekiem starts tika dots 26.oktobrī Sanktpētersburgā, savukārt iepriekšējos gados maratona sākuma punkts bija Tallinā.

Sacensības notiek piecās kategorijās:
I kategorija – elektriskie vieglie pārbūvētie, modificētie un prototipa auto;
II kategorija – elektriskie vieglie pārbūvētie, sērijveida auto;
III kategorija – elektriskie vieglie auto;
IV kategorija – retro auto, kas izgatavoti pirms 1939. Gada;
V kategorija – elektriskie hibrīdauto.

Maratona mērķis ir veicināt atjaunojamās enerģijas un videi draudzīga transporta izmantošanu, kā arī elektrisko transporta līdzekļu uzlādes infrastruktūras attīstību. Elektromobiļu maratona patrons ir Monako princis Alberts II.

Vairāk par Elektromaratonu 2013 var uzzināt mājas lapā electricmarathon.eu un Facebook lapā www.facebook.com/electricmarathon.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē