19.9 °C, 2.1 m/s, 42.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBijušajam LLU rektoram Voldemāram Strīķim veltīta grāmata
Bijušajam LLU rektoram Voldemāram Strīķim veltīta grāmata
16/10/2013

Otrdien, 15.oktobrī tika prezentēta grāmata par Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) bijušo rektoru, profesoru Voldemāru Strīķi, kas pēc kārtas ir devītais izdevums grāmatu sērijā "JLA – LLA – LLU rektori", un, kā norāda grāmatas autori, tā tapa 12 gadus.

Publicitātes foto

Otrdien, 15.oktobrī tika prezentēta grāmata par Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) bijušo rektoru, profesoru Voldemāru Strīķi, kas pēc kārtas ir devītais izdevums grāmatu sērijā “JLA – LLA – LLU rektori”, un, kā norāda grāmatas autori, tā tapa 12 gadus.

Profesors Voldemārs Strīķis LLU rektora pienākumus pildīja no 1992. līdz 2002. gadam, kad atjaunotajā Latvijas Republikā principiāli mainījās Latvijas lauksaimniecība, un tikpat principiāli bija jāmaina akcenti lauksaimniecības izglītībā. Pateicoties darba un dzīves pieredzei, izcilajām organizatora spējām, taktiskumam, erudīcijai, profesors Strīķis ir iemantojis patiesu cieņu un mīlestību un tiek saukts par “savējo” kā mācībspēku, tā arī studentu, absolventu un lauksaimnieku vidū.

Universitāte izsaka pateicību visiem grāmatas autoriem par sniegto ieguldījumu grāmatas tapšanā, bibliotekārei Sarmītei Palmai par V. Strīķa bibliogrāfijas izveidi, fotogrāfam Valdim Āboliņam, kā arī žurnālistei Maijai Laizānei par korektūras darbu grāmatas sagatavošanā publicēšanai.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātē