19.8 °C, 4.5 m/s, 38.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzņēmums iesaistās LLU studiju materiālu modernizēšanā
Uzņēmums iesaistās LLU studiju materiālu modernizēšanā
10/10/2013

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Tehniskā fakultāte (TF) paraksta sadarbības līgumu ar John Deere oficiālo pārstāvniecību Latvijā SIA „DOJUS Latvija” par studiju programmu kvalitātes uzlabošanu kvalificētu speciālistu apmācīšanai.

Publicitātes foto

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Tehniskā fakultāte (TF) paraksta sadarbības līgumu ar John Deere oficiālo pārstāvniecību Latvijā SIA „DOJUS Latvija” par studiju programmu kvalitātes uzlabošanu kvalificētu speciālistu apmācīšanai.

Pēc vizītēm vairākās ar lauksaimniecību saistītās izglītības iestādēs, uzņēmuma grupas pārstāvji lielākoties secinājuši, ka tajās mācību materiāli ir novecojuši, tāpēc SIA „DOJUS Latvija”, sadarbībā ar „John Deere International” mācību centru Vācijā, šī gada pavasarī uzsāka projektu, lai atbalstītu Latvijas lauksaimniecības izglītības iestādes, kuru studiju programmas ir saistītas ar jauno lauksaimniecības tehnikas mehāniķu izglītošanu. Projekta mērķis ir nodrošināt jaunos mehāniķus ar mūsdienīgas tehnikas mācību materiāliem, lai palielinātu jauno mehāniķu zināšanas darbā ar modernu tehniku, vienlaikus palielinot arī viņu konkurētspēju darba tirgū.

Līguma parakstīšanā LLU TF pārstāvēja dekāns Kaspars Vārtukapteinis, uzteicot uzņēmuma iniciatīvu un jau iepriekš īstenoto sadarbību saistībā ar prakses vietu nodrošināšanu fakultātes studentiem, jo viņa pārliecība ir, ka vislabākos rezultātus var sasniegt tikai sinerģijas rezultātā. Arī patlaban uzņēmumā praksē ir četri LLU TF studiju programmas “Lauksaimniecības inženierzinātnes” studenti, kuri aktīvi iesaistījās visos darbos, kas saistīti ar uzņēmuma pāriešanu jaunajās telpās. Kā atzīst paši studenti, tas ļāvis labāk izprast, kā darbojas šāda mēroga uzņēmums, taču bez tā, jaunieši iesaistās arī dažādos darbos servisā un noliktavā, praktiski apgūstot mūsdienīgos tehniskos risinājumus dīlera darbības un pēcpārdošanas servisa nodrošināšanā.

Sadarbībā iesaistītās puses pauž cerību, ka noslēgtā vienošanās kalpos par atspēriena punktu kopīgu projektu īstenošanai arī turpmāk, kuru mērķis būtu kvalificētu speciālistu pieejamības nodrošinājums lauksaimniecības nozarei nākotnē.

Izglītības iestādēm dāvināto tehnikas mezglu klāstā ir tādi mūsdienīgi elementi kā John Deere mašīnu motori, automātiskās un hidrostatiskās ātrumkārbas, transmisijas, to elementi, mašīnu vadības elementi un hidraulisko sistēmu komponenti.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātē