17.1 °C, 5.6 m/s, 41.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVecākiem jāseko līdzi skolēna e-kartes kontam
Vecākiem jāseko līdzi skolēna e-kartes kontam
02/10/2013

Lai rastu risinājumus problēmām, kas radās ieviešot bezskaidras naudas norēķinu sistēmu skolu ēdnīcās, e-kartes ieviešanas darba grupa šodien tikās ar SEB bankas pārstāvjiem. Kļūda banku sistēmā ir novērsta, tomēr bankas pārstāvji uzsver, ka ir vēl vairāki iemesli, kuru dēļ e-karte skolēnam var nedarboties gan izmantojot sabiedrisko transportu, gan norēķinoties par pusdienām.  

Lai rastu risinājumus problēmām, kas radās, ieviešot bezskaidras naudas norēķinu sistēmu skolu ēdnīcās, e-kartes ieviešanas darba grupa šodien  tikās ar SEB bankas pārstāvjiem. Kļūda banku sistēmā ir novērsta, tomēr bankas pārstāvji uzsver, ka ir vēl vairāki iemesli, kuru dēļ e-karte skolēnam var nedarboties gan izmantojot sabiedrisko transportu, gan norēķinoties par pusdienām. 

Daļa skolēnu vecāku nav samaksājuši e-kartes konta gada uzturēšanas maksu, kas, sākot ar kartes lietošanas otro gadu, ir 1 lats. Brīvpusdienas nevar saņemt arī tad, ja skolēni savu elektronisko apliecību nav noformējuši vai nav izņēmuši SEB bankas filiālē. Karte nedarbojas arī gadījumā, ja skolēns iepriekš ir veicis braucienus sabiedriskajā transportā, bet kontā nav bijis ieskaitīts vecāku līdzfinansējums un ir izveidojies parāds. Jāņem vērā arī skolēna apliecības derīguma termiņš, jo, mainot mācību iestādi, ir jāmaina arī skolēna apliecība. Gadījumā, ja radušās problēmas un karte skolēnam ir bloķēta vai bojāta, vecākiem nepieciešams sazināties ar banku. Šodien SEB bankas filiāle strādās līdz pulksten 19.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē