17.6 °C, 5.5 m/s, 40.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā risināsies labdarības koncerts Gustava Pētersīļa atbalstam
Jelgavā risināsies labdarības koncerts Gustava Pētersīļa atbalstam
01/10/2013

3.novembrī, pulksten 15 Jelgavas kultūras namā notiks labdarības koncerts BMX braucēja Gustava Pētersīļa atbalstam. Koncertā piedalīsies TDA „Gatve”, TDA „Lielupe”, TDA „Lielupe” vidējā paaudze, NBS deju kopa „Bramaņi”, VPDK „Videnieki”, VPDK „Greizie rati”, VPDK „Solis”, VPDK „Luste”, senioru deju kopa „Ozolnieki” un VPDK „Dzieti”. Koncerts ir veidots kā teatralizēts deju uzvedums, kurā izmantoti Rūdolfa Blaumaņa komēdiju motīvi. 

Klikšķināt, lai atvērtu

Jelgavas kultūras namā, 3.novembrī, pulksten 15 notiks labdarības koncerts BMX braucēja Gustava Pētersīļa atbalstam. Koncertā piedalīsies TDA „Gatve” (Rīga), TDA „Lielupe” (Jelgava), TDA „Lielupe” vidējā paaudze (Jelgava), NBS deju kopa „Bramaņi” (Rīga), VPDK „Videnieki” (Rīga), VPDK „Greizie rati” (Garkalnes novads), VPDK „Solis” (Tukuma novads), VPDK „Luste” (Rūjiena), senioru deju kopa „Ozolnieki” (Ozolnieku novads), VPDK „Dzieti” (Beverīnas novads). Koncerts ir veidots kā teatralizēts deju uzvedums, kurā izmantoti Rūdolfa Blaumaņa komēdiju motīvi. Lomās – deju kolektīva „Dzieti” dejotāji.

Jelgava tāpat kā Valmiera, Rīga, Ventspils, Madona, Saldus ir pilsēta, kura audzina, trenē un veido jaunos BMX braucējus. Ikviena BMX ģimene Latvijā jūtas atbildīga par BMX sportistu veiksmēm un neveiksmēm – gan sagaidot mājās Olimpisko un Pasaules čempionu, gan kopīgi palīdzot pārvarēt kritienus un traumas. BMX atbalstītāji ir apņēmušies palīdzēt Gustavam – 17 gadus jaunam, talantīgam un mērķtiecīgam sportistam, kurš ar BMX riteņbraukšanu nodarbojās kopš 2004.gada. Līdz 2013.gada februārim Gustavs cītīgi trenējās, lai piepildītu vienu no saviem mērķiem – piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro 2016.gadā.

Tomēr visa viņa dzīve mainījās 23.februārī. Tajā dienā BMX treniņš tika aizvadīts Kleistu BMX trasē Rīgā. Neveiksme, neuzmanība, sakritība… Gustava kritiens trasē bija ļoti smags. Diagnoze – piektā kakla skriemeļa šķembains lūzums un muguras smadzeņu šķērsbojājums ar tetraplēģiju – paralīzi.

Kopš kritiena ir pagājuši 8 mēneši, tomēr Gustavs negrasās padoties, viņš cīnās katru dienu – ar sāpēm, nevarību un neskaitāmajiem jautājumiem: kāpēc?

Gustavs Pētersīlis stāsta, ka atveseļošanās process būs garš un prasīs lielu pacietību un gara izturību. Tuvākais mērķis ir sasniegt pēc iespējas lielāku neatkarību ikdienā. Jau tagad riteņbraucējs turpina klātienē mācīties Ulbrokas vidusskolā. Regulāri strādā ar fizioterapeitu, brauc uz peldēšanas nodarbībām. Brīvajā laikā ar draugiem apmeklē dažādus pasākumus. Vācijā Gustavam tiek izgatavota palīgierīce, kura ar elektrostimulācijas palīdzību ļaus satvert nelielus priekšmetus. Novembra beigās Gustavs dosies uz Igaunijas rehabilitācijas centru, bet pavasarī – uz Ukrainu. Plāni ir tālejoši, un ar citu cilvēku atbalstu tas viss ir iespējams.

Jelgava ir ne tikai sportiska studentu pilsēta, Jelgava ir arī kultūras un mākslas pilsēta, kurā cilvēki ar mūzikas, dejas, teātra palīdzību iedvesmo citus. Tāpēc Beverīnas novada deju kolektīvs „Dzieti” sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldību un Jelgavas kultūras namu organizē labdarības koncertu Gustava Pētersīļa atbalstam. Pasākuma laikā tiks vākti līdzekļi ziedojumu veidā, būs iespēja iegādāties T kreklus, kurus BMX klubs „Rīgas favorīts” radījis speciāli Gustavam – visi ietirgotie līdzekļi tiks ziedoti viņam.

Informācija sagatavota
Latvijas Riteņbraukšanas Federācijā