17.6 °C, 5.5 m/s, 40.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiŠogad Azemitologs vēstīs par pārmaiņām
Šogad Azemitologs vēstīs par pārmaiņām
30/09/2013

Otrdien, 1.oktobrī, mūzikai skanot un zirgu pakaviem klaudzot, Jelgavas pils pagalmā ieradīsies zinību vīrs Azemitologs, kuram astoņu fakultāšu pirmkursnieki centīsies apliecināt savu piederību LLU saimei. Azemitologa svētki notiks jau 46. reizi un šogad to devīze ir "Omnia mutantur et nos mutanur in illis" ("Viss mainās, mēs maināmies tam līdzi").

Foto: Ivars Veiliņš

Otrdien, 1.oktobrī, mūzikai skanot un zirgu pakaviem klaudzot, Jelgavas pils pagalmā ieradīsies zinību vīrs Azemitologs, kuram astoņu fakultāšu pirmkursnieki centīsies apliecināt savu piederību LLU saimei. Azemitologa svētki notiks jau 46. reizi un šogad to devīze ir “Omnia mutantur et nos mutanur in illis” (“Viss mainās, mēs maināmies tam līdzi”).

Tas ir universitātei zīmīgs notikums, kad Jelgavas pils pagalmā iesoļos astoņu fakultāšu pirmkursnieki, lai apliecinātu savu piederību kuplajai LLU saimei un cīnītos par Azemitologa Lielo un Mazo balvu. Jaunajiem studentiem būs jāliek lietā radošums un atraktīvā, studentiskā sacensībā jāizspēlē devīzē ietvertā pārmaiņu ideja. Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad viņu sniegumu vērtēs Azemitologs un barga, taču kompetenta žūrija.

Gatavošanās svētkiem un uzveduma iestudēšana, fakultātēs noris visu septembri. Tā ļauj tuvāk iepazīt kursabiedrus, saliedē kolektīvu un veido piederības sajūtu fakultātei un universitātei. Ilggadēji draudzīgās sacensības uzvarētāji ir Tehniskās fakultātes pirmkursnieki, kas arī šogad centīsies iegūt Lielo balvu.

Kas būs tie, kas lepni pārnesīs godam izcīnītās Azemitologa balvas uz savām fakultātēm – varēsim noskaidrot 1. oktobrī plkst. 14, kad tiks godināts Azemitologs un Jelgavas pils pagalmā sāksies kārtējā draudzības cīņa, kurā visām fakultātēm ir vienlīdz liela iespēja uzvarēt.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātē