18.6 °C, 5.4 m/s, 39.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU Zinātnieku naktī atklās ūdens noslēpumus
LLU Zinātnieku naktī atklās ūdens noslēpumus
26/09/2013

Piektdien, 27. septembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātē notiks Zinātnieku nakts, kuras tēma šoreiz ir "Ūdens noslēpumi". No pulksten 17 līdz pat 21 ikviens aicināts ielūkoties universitātes zinātniskās darbības aizkulisēs, piedaloties dažādos eksperimentos, lekcijās un diskusijās.

Klikšķināt, lai atvērtu

Šo piektdien, 27. septembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātē notiks Zinātnieku nakts, kuras tēma šoreiz ir “Ūdens noslēpumi”. No pulksten 17 līdz pat 21 ikviens aicināts ielūkoties universitātes zinātniskās darbības aizkulisēs, piedaloties dažādos eksperimentos, lekcijās un diskusijās.

Pasākums paredzēts no pulksten 17 līdz 21. Šajā laikā dažādas aktivitātes gan lieliem zinātkārajiem prātiem, gan maziem pasaules izzinātājiem būs pieejamas sešās LLU fakultātēs, kur uz attālākām pasākuma norises vietām no Jelgavas pils kursēs tam speciāli paredzēts autobuss. Pasākuma apmeklētājiem tā ir iespēja piedalīties zinātniskos eksperimentos, iesaistīties diskusijās ar pieredzējušiem pētniekiem un kaut uz īsu brīdi iejusties īsta zinātnieka “ādā”.

Visas LLU īstenotās Zinātnieku nakts aktivitātes apmeklētājiem ir bez maksas. Sīkāka informācija par norises vietām un aktivitātēm atrodama pielikumā. Lielākas grupas vēlams iepriekš pieteikt pa tālruni 63005685.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru īsteno Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas augstskolas, zinātniskie institūti un muzeji. Šogad pasākums Latvijā noritēs jau astoto gadu pēc kārtas, kas ļauj Latvijai iekļaujas to daudzo Eiropas valstu – Eiropas Zinātnieku nakts organizētāju skaitā, kuras septembra nogalē organizē dažādus pasākumus vairāk kā 300 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus un ļautu ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātē