24.2 °C, 5.6 m/s, 29.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU kļuvusi par diviem izdevumiem bagātāka
LLU kļuvusi par diviem izdevumiem bagātāka
18/09/2013

Līdz ar grāmatas atvēršanas svētkiem, kas notika 17. septembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) lasītavā, universitāte ir kļuvusi par diviem jubilejas izdevumiem bagātāka.

Publicitātes foto

Līdz ar grāmatas atvēršanas svētkiem, kas notika 17. septembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) lasītavā, universitāte ir kļuvusi par diviem jubilejas izdevumiem bagātāka.

Grāmatas atvēršanas svētkos tika prezentēta grāmata “Latvijas Lauksaimniecības universitāte Izglītība. Zinātne. Kultūra”, kuras galvenais redaktors ir LLU Tehniskās fakultātes dekāns Kaspars Vārtukapteinis. Ikvienam grāmatas lasītājam tiek dota iespēja iepazīties ar LLU vēsturi kopš Lauksaimniecības nodaļas dibināšanas brīža Rīgas Politehnikumā 1863. gadā līdz pat mūsdienām.

Savukārt otra grāmata “Latvijas Lauksaimniecības universitāte Vēsture. Izglītība. Zinātne. Kultūra” ir līdzīga iepriekšējā izdevuma pēctece, kuras redaktors ir Sabiedrisko attiecību un karjeras centra portāla un žurnāla redaktors Ričards Pāns. Tā galvenokārt paredzēta kā universitātes uzziņas avots un reprezentatīvs materiāls, lai ilustratīvā veidā iepazītu universitāti kāda tā bijusi, un kāda tā ir šodien.

Latvijas Lauksaimniecības universitāte ir unikālu zināšanu un bagātību krātuve, kas ar pietāti izturas pret savu vēsturi, veido Latvijas, Eiropas un visas pasaules zinātnisko potenciālu, un to visu apvieno ar daudzpusīgu kultūras un kultūrvēsturisko vidi.

Grāmatu autori izsaka lielu pateicību ikvienam, kurš ir devis savu ieguldījumu izdevumu tapšanas procesā, tādējādi padarot šo zīmīgo universitātes jubilejas gadu bagātāku, atstājot vēsturisku liecību arī turpmākajām paaudzēm.

Informējam, ka pēc koncerta 19. septembrī minētos izdevumus būs iespēja iegūt Grāmatu plauktā pie Vītņu kāpnēm.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātē