25.3 °C, 6.5 m/s, 26.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU 150 gadu jubilejas konference un koncerts
LLU 150 gadu jubilejas konference un koncerts
16/09/2013

Ceturtdien, 19. Septembrī, pulksten 11 ar akadēmiskās lauksaimniecības zinātnes jubilejai veltīto starptautisko zinātnisko konferenci, kurā uzstāsies vairāki Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) goda doktori, tiks atklāts divu dienu svinīgo pasākumu cikls veltīts LLU 150 gadu jubilejai. Savukārt 20. septembrī universitātes jubilejas viesi dosies uz pieņemšanu pie rektora, pēc kuras klātesošajiem būs iespēja iepazīt LLU mājvietu – Jelgavas pili.

Klikšķināt, lai atvērtu

Ceturtdien, 19. Septembrī, pulksten 11 ar akadēmiskās lauksaimniecības zinātnes jubilejai veltīto starptautisko zinātnisko konferenci, kurā uzstāsies vairāki Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) goda doktori, tiks atklāts divu dienu svinīgo pasākumu cikls veltīts LLU 150 gadu jubilejai.

Konferences plenārsēdē LLU Aulā par lauksaimniecības augstākās izglītības un zinātnes attīstību Latvijā ziņos Lauksaimniecības fakultātes dekāne Zinta Gaile, kā arī ar lasījumiem uzstāsies vairāki LLU goda doktori no Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Lietuvas un Latvijas.

Dienas svinīgā daļa sāksies pulksten 16 ar LLU 150 gadu jubilejai veltītā koka stādīšanu Jelgavas pils parkā, kam sekos 16.30 zinību lāpas iededzināšanas ceremonija, piedaloties Jelgavas 4. vidusskolas pūtēju orķestrim “Rota”. LLU Aulā pulksten 17 universitātes studentus, mācībspēkus un darbiniekus ar jubilejas koncertu priecēs Latvijā iemīļoti mākslinieki: Latvijas Nacionālās operas soliste Inga Šļubovska, dziedātājs Daumants Kalniņš, pašmāju mūziķis un grupas “Prāta Vētra” līderis un vokālists Renārs Kaupers. Par koncerta svinīgo skanējumu un māksliniecisko pavadījumu rūpēsies instrumentālais ansamblis Jura Vaivoda vadībā ar mūziķiem – R. Macatu, A. Grunti, A, Orubu, M. Zilbertu, kā arī LLU kolektīvi: kori “Liepa”, “Riti” un “Ozols”, tautas deju ansamblis (TDA) “Kalve” un Jelgavas Studentu teātra aktieri.

Savukārt 20. septembrī universitātes jubilejas viesi dosies uz pieņemšanu pie rektora, pēc kuras klātesošajiem būs iespēja iepazīt LLU mājvietu – Jelgavas pili, apskatīt universitātes vēstures izstādi “No lauksaimniecības nodaļas līdz universitātei”, kā arī video zālē (278. telpā) iepazīt universitāti no vēstures līdz mūsdienām ar dažādu multimediju materiālu starpniecību.

Pulksten 14 visi aicināti uz LLU 150 gadu jubilejas svinīgo sēdi, kur klātesošos uzrunās LLU rektors prof. Juris Skujāns, akadēmiķis Jānis Stradiņš un uz svinībām aicinātās Latvijas Valsts amatpersonas. Sēdes laikā sveiks LLU goda doktorus, kuriem pasniegs apbalvojumus un dos vārdu klātesošo uzrunāšanai.

Jubilejas pasākumu ciklu noslēgs svētku sveiciens Jelgavas pils pagalmā, kuru būs sarūpējuši LLU pašdarbības kolektīvi TDA “Kalve” un Jauniešu deju kolektīvs “Skalbe”, kā arī būs skatāmi zirgu figurālās jāšanas paraugdemonstrējumi. Pasākuma gaitā ikvienam klātesošajam būs iespēja izkalt īpašu monētu, kas kalpos kā piemiņa par universitātes 150 gadu jubileju.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē 2013. gads ir pasludināts par universitātes 150 gadu jubilejas gadu, līdz ar to arī visi pasākumi tiek veltīti par godu šim zīmīgajam skaitlim, kas iezīmē Latvijas Lauksaimniecības universitātes pirmsākumus, kuri meklējami 1863. gadā, kad Rīgas Politehnikumā tiek izveidota Lauksaimniecības nodaļa.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātē