19.7 °C, 1.4 m/s, 74.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU zinātnes stends starptautiskajā izstādē “Riga Food 2013”
LLU zinātnes stends starptautiskajā izstādē “Riga Food 2013”
04/09/2013

No 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsala" risināsies plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs "Riga Food 2013", kas ik gadu iezīmē nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus un sniedz iespēju iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. LLU zinātnes stendā tiks prezentētas trifeles, pākšaugu pastas, pākšaugu čipsus, marmelādes un citi produkti.

Foto: LLU arhīvs

No 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala” risināsies plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs “Riga Food 2013”, kas ik gadu iezīmē nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus un sniedz iespēju iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. LLU zinātnes stendā tiks prezentētas trifeles, pākšaugu pastas, pākšaugu čipsus, marmelādes un citi produkti.

Šogad izstādē piedalīsies 620 uzņēmumi no 35 valstīm, būs apskatāmi 11 valstu nacionālie stendi. Ikviens gardēdis varēs smelties idejas savai ēdienkartei, nogaršot daudz ko jaunu un baudīt pavāru, konditoru un bārmeņu šovus, savukārt profesionāļi – smelties idejas, gūt jaunas zināšanas un informāciju, kā arī veicināt sava biznesa attīstību.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centrs (TEPEK) sadarbībā ar LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (PTF) izstādē organizē LLU zinātnes stendu, kurā tiks prezentētas jaunās pārtikas produktu izstrādnes – trifeles, pākšaugu pastas, pākšaugu čipsus, marmelādes u. c. Notiks gan produktu prezentācijas, gan arī degustācijas, kā arī informācijas sniegšana par produktiem, kas tapuši LLU PTF zinātnieku un ražotāju sadarbības rezultātā ar LLU TEPEK atbalstu. Tiks prezentēti arī Valsts pētījumu programmas ietvaros izstrādātie produkti.

7. septembrī Animācijas stendā LLU PTF zinātnieki, LLU TEPEK sadarbībā ar AS “Tukuma piens” un SIA “Paplāte” demonstrēs “Kokteiļu karuseli – no baltā līdz zaļi sārtiem brīnumiem”.

Informācija sagatavota
LLU