17.7 °C, 1.2 m/s, 87 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLatvijas skolu pedagogi apgūst inovatīvu metodiku sākumskolu skolēniem
Latvijas skolu pedagogi apgūst inovatīvu metodiku sākumskolu skolēniem
20/08/2013

20. un 21.augustā Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notiks kursi  pedagogiem „MINIPHÄNOMENTA. 52 eksperimenti skolas gaitenim un klases telpai 1.-6. klasei”. Praktiskās nodarbībās un teorētiskās lekcijās 23 pedagogi no 11 Latvijas skolām apgūs nepieciešamās  zināšanas un iemaņas MINIPHÄNOMENTA metodikas ieviešanai savā skolā.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

20. un 21.augustā Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notiks kursi  pedagogiem „MINIPHÄNOMENTA. 52 eksperimenti skolas gaitenim un klases telpai 1.-6. klasei”. Praktiskās nodarbībās un teorētiskās lekcijās 23 pedagogi no 11 Latvijas skolām apgūs nepieciešamās  zināšanas un iemaņas “MINIPHÄNOMENTA” metodikas ieviešanai savā skolā.

52 aizraujoši eksperimenti mācību stundām un starpbrīžiem ir Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstīta iniciatīva, kuru sadarbībā ar Ziemeļvācijas metāla un elektroindustrijas uzņēmumu darba devēju apvienības “Nordmetall” fondu Latvijā realizē ZRKAC. Metodikas mērķis ir skolēnu iepazīstināšana ar tehnikas norisēm, lai attīstītu viņu pētnieciskās prasmes un veicinātu viņu interesi par dabaszinātnēm. Idejas autors ir fizikas doktors Lucs Fīzers (Lutz Fiesser) no Flensburgas universitātes Vācijā, kurš jau otro gadu vadīs kursus arī Latvijas pedagogiem. Metodika izstrādāta 1.-6. klašu skolēniem un paredzēta izmantošanai gan mācību stundās, gan starpbrīžos.

Pirmajā kursu dienā pedagogi tiksies ZRKAC Metālapstrādes mācību parkā Krišjāņa Barona ielā 40, kur mācīsies praktiski uzbūvēt 8 no 52 eksperimentu stacijām. Otrajā dienā doktors Fīzers, vadot lekciju un diskusiju,  iepazīstinās kursu dalībniekus ar metodikas teorētiskajiem aspektiem.

Vācijā pēc šīs metodikas strāda jau 10 gadus, un tur to realizē vairāk kā 1200 skolas. 2012./2013. mācību gadā tika uzsākta metodikas ieviešana Latvijā – Jelgavā un tās tuvākajā apkārtnē – un par tās ieviešanu ZRKAC 2013.gada 18.aprīlī saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piešķirto Radošuma balvu pašvaldībām 2013. 2013./2014. mācību gadā tiks uzsākta metodikas ieviešana skolās visā Latvijā.

Informācija sagatavota
Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā