22 °C, 3.7 m/s, 64.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiCeturtdien bibliotēkā – mēneša jaunākās grāmatas
Ceturtdien bibliotēkā – mēneša jaunākās grāmatas
14/08/2013

Ceturtdien, 15.augustā, Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā notiks kārtējā Jaunumu diena. Ikviens , kuram patīk lasīt, aicināts no pulksten 10 līdz 18 iepazīties ar grāmatām un citiem izdevumiem, kuri bibliotēkā nonākuši pēdējā mēneša laikā.

Klikšķināt, lai atvērtu

Ceturtdien, 15.augustā, Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā notiks kārtējā Jaunumu diena. Ikviens , kuram patīk lasīt, aicināts no pulksten 10 līdz 18 iepazīties ar grāmatām un citiem izdevumiem, kuri bibliotēkā nonākuši pēdējā mēneša laikā.
 
Savukārt laikā no pulksten 12 līdz 17 katrā pilnā stundā kopā ar bibliotekāru var noskaidrot kā visvienkāršāk elektroniskajā katalogā sameklēt sev vajadzīgo lasāmvielu, kā orientēties daudzajos plauktos un ko darīt, ja meklējamo grāmatu jau lasa kāds cits.
 
Šomēnes starp jaunākajām grāmatām ir mīlestības manifests „Bīstamais sakars: Simona de Bovuāra un Žans Pols Sartrs”, kurā Kerola Sīmora – Džonsa, izmantojot nepublicētus avotus, atklāj Sartra un Bovuāras upuru un nodevības dramatismu un jaunā gaismā skaidro šī slavenā un spožā pāra radīto leģendu.
 
Ne mazāku interesi lasītāju vidū raisīs Annas Arutunjanas mistērija „Putins”. Zīmīgi, ka šī grāmata nav tik daudz par Vladimiru Putinu, cik par ekonomiku, mītiem un nerakstītiem likumiem, par to, kā Krievijā tiek veidotas tautas attiecības ar valsts varu, par to, cik daudz Krievijas valdniekā joprojām ir no cara.
 
Bibliotēkas plauktus papildināja arī Ingunas Baueres jaunākais darbs – kultūrvēsturisks romāns par 19.gadsimta ievērojamākā latviešu atmodas darbinieka Kronvalda Ata dzīves līkločiem „Piedod, Karolīne!”.
 
Lasītāju vērību noteikti ir pelnījušas arī iecienītā autora J.Nesbē kriminālromāns „Glābējs”,  populārs G.D.Robertsa darbs „Šāntarāms”,  Dž. R. R. Mārtina sāgas “Troņu spēle” trešā daļa „Zobenu vētra”, kā arī daudzi citi bestselleri.
 
Tomēr mūsdienās bibliotēka apvieno ne tikai grāmatu cienītājus pie plauktiem, bet sniedz arī citas modernas iespējas. Piemēram, šī mēneša jaunieguvums Mazās interaktīvās enciklopēdijas diskos „Siltums un enerģija”, „Zeme” un „Visums” lasītājam ļaus ienirt zinātnes pasaulē dinamiskā un aizraujošā veidā – vērojot video un animācijas, izspēlējot interaktīvas spēles, pētot un veidojot dažādu procesu simulācijas, kā arī pildot daudzveidīgus uzdevumus.
 
 
Informāciju sagatavoja
Viktorija Buraka
Jelgavas Zinātniskā bibliotēka