26.5 °C, 3.9 m/s, 25.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā viesosies starptautiska vides izglītības nometne
Jelgavā viesosies starptautiska vides izglītības nometne
10/08/2013

Pirmdien, 12.augustā Jelgavā viesosies starptautiskās vides izglītības nometnes „Zaļās izglītības skola” dalībnieki, kuri apmeklēs Baltijā lielāko plastmasas pudeļu pārstrādes rūpnīcu „PET Baltija”, lai iepazītos ar PET pudeļu pārstrādes procesu.

Publicitātes foto

No 11. līdz 14.augustam Rīgā norisināsies starptautiska vides izglītības nometne „Zaļās izglītības skola”, kas pulcēs skolotājus no Norvēģijas, Lietuvas un Latvijas, lai dalītos ar pieredzi un idejām, un meklēs mūsdienu izglītības paradigmai atbilstošu pieeju vides izglītībai.
 
Nometnes laikā dalībnieki apmeklēs Jelgavu, kur iepazīsies ar PET pudeļu pārstrādes procesu Baltijā lielākajā plastmasas pudeļu pārstrādes rūpnīcā „PET Baltija” un iejutīsies izglītojamo lomā šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā un vides izglītības klasē, kura tapusi, sadarbojoties „Zemgales Eko” un Latvijas Zaļajam punktam, un piedāvā dažādus izglītojošos materiālus par atkritumu šķirošanu, tostarp – plakātus, pārstrādes izejmateriālu paraugus un Valmieras teātra aktieru ierunātu filmu, kas aizgūta no Jelgavas sadraudzības pilsētas Francijā.
 
Norvēģijas Zaļais punkts nometnes dalībniekus iepazīstinās ar metodēm, ko izmanto atkritumu šķirošanas jautājuma aktualizēšanā bērnu un pusaudžu vidū un veltīs laiku radošas un uzrunājošas argumentācijas izstrādei. Savukārt, organizācija “homo ecos” iepazīstinās ar vairākām radošām, iesaistošām, interaktīvām metodēm un pieredzējušu animatoru vadībā nodrošinās iespēju padziļināti apgūt ar animāciju un fotogrāfiju saistītās metodes. Nometnes dalībnieki iepazīsies arī ar Latvijas Zaļā punkta pieredzi vides izglītībā un diskutēs par mītiem, kas saistīti ar atkritumu šķirošanu, kā arī saņems Pasaules Dabas fonda sniegtus padomus ekodzīvei ikdienā.
 
 
Informāciju sagatavoja
Indra Soika – Dreimane
Biznesa attīstības vadītāja
Tālr./fakss: +371 67600666
Mob tālr: +371 26455823
E-pasts: