20.5 °C, 2.5 m/s, 90.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStopēšanas maratons arī Jelgavā
Stopēšanas maratons arī Jelgavā
31/07/2013

Sestdien, 3.augustā, pulksten 10 sāksies a ktīvā tūrisma portāla Pargajieni.lv organizētais stopēšanas maratons "Piedzīvojumu meklētājs 2013". Viens no maratona kontrolpunktiem būs arī Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī.

Sestdien, 3.augustā, pulksten 10 sāksies aktīvā tūrisma portāla Pargajieni.lv organizētais stopēšanas maratons “Piedzīvojumu meklētājs 2013”. Viens no maratona kontrolpunktiem būs arī Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī.

Maratonam šis ir jubilejas gads – piektais. Arī šogad sacensības norisināsies divās klasēs, katra ar atšķirīgiem maršrutiem. Stopēšanas maratonā var piedalīties gan individuāli, gan komandās pa pāriem.

  • Ikdienas stopētāju klase vedīs pa maršrutu Rīga – Tukums – Saldus – Aizpute – Liepāja – Jūrmalciems.
  • Profesionāļu klase vedīs arī pa Lietuvu, maršrutā Rīga – Jelgava – Šauļi – Palanga – Škodas – Priekule – Liepāja – Jūrmalciems.
Dalības maksa sacensībās (ziedojums): Ls 3 no cilvēka.

Dalības maksa tiks izlietota telts vietas īrei (teltis un cits inventārs gan jāņem līdzi pašiem) un vakariņu galdam. Tradicionāli dalībnieki tiks sagaidīti ar dažādiem gardumiem, arbūzu, dzērieniem un uzkodām. Finiša vietā nākošajā rītā būs futbola mačs, volejbola mačs starp komandām un iespēja doties ekskursijā pa Jūrmalciemu un uz vietējo muzeju.

Sacensības norisināsies divas dienas – 3. un 4. augustā. Starts tiks dots sestdien, 3. augustā, Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, Rīgā, Uzvaras bulvārī 2A. Reģistrācija sāksies pulksten 9, bet starts pulksten 10.

Par pieteikšanos:
Uz e-pastu   jānosūta komandas nosaukums, dalībnieku vārdi un uzvārdi, dzimšanas dati (vienīgais obligātais kritērijs ir pilni 18 gadi), pilsēta vai novads no kurienes ir dalībnieki un abu dalībnieku e-pasta adreses un tālruņa numuri.

Pieteikšanās maratonam līdz 2. augustam, plkst. 17:00.

Sacensībās līdzi ņemamās lietas:
Telts, guļammaiss un cits inventārs un apģērbs pēc pašu ieskatiem. OBLIGĀTI – pildspalva, uzlādēts telefons, fotoaparāts vai kāda cita ierīce ar foto funkciju, visas iespējamās apkārtnes kartes konkrētajam maršrutam (daudzums un veidi pēc pašu ieskatiem), pase vai ID karte (īpaši profesionāļu klases dalībniekiem).

Plašāku info varat iegūt rakstot uz e-pastu   vai zvanot uz 26980327.

Informācija sagatavota
Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā