19.3 °C, 1.2 m/s, 94.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPiektdien Uzvaras parkā – grupas „Pērkons” koncerts
Piektdien Uzvaras parkā – grupas „Pērkons” koncerts
22/07/2013

Šo piektdien, 26.jūlijā, pulksten 19 Uzvaras parkā par godu dziedātājas Ievas Akurateres un komponista Jura Kulakova 55 gadu jubilejai izskanēs koncerts „Sapumpurots zars”, kurā uz skatuves kopā ar abiem māksliniekiem kāps leģendārā grupa „Pērkons”.

Klikšķināt, lai atvērtu

Šo piektdien, 26.jūlijā, pulksten 19 Uzvaras parkā par godu dziedātājas Ievas Akurateres un komponista Jura Kulakova 55 gadu jubilejai izskanēs koncerts „Sapumpurots zars”, kurā uz skatuves kopā ar abiem māksliniekiem kāps leģendārā grupa „Pērkons”.
 
Dziedātāja Ieva Akuratere un komponists Juris Kulakovs ir mākslinieki, kuri savā daiļradē un radošajā ceļā vienmēr savus darbus veltījuši Latvijas idejai un tās brīvības garam, šogad mākslinieki svin 55 gadu jubilejas. Par godu šim notikumam tiek rīkota īpaša jubilejas koncertturneja ar nosaukumu „Sapumpurots zars”, kuras ietvaros pilnā sastāvā uz skatuves kāps leģendārais „Pērkons”.
 
Ieva Akuratere ir mūsu valsts patriote un cīnītāja, un tas izpaužas arī viņas daiļradē. Dziedātāja spēj būt gan mierīga, maiga, vienkārša un nosvērta sieviete, gan mazliet traka rokdīva, viņa ir tāda pati kā viņas mūzika – nomierinoša, pacilājoša, spēku dodoša un varbūt nedaudz ārpus realitātes rāmjiem esoša.
 
Pirms 30 gadiem Ieva Akuratere kādā pusnaktī nosapņoja, ka tolaik jaunizveidotā grupa jānodēvē par “Pērkonu”.
Jubilejas koncertus gaidot leģendārā „Pērkona” tēvs Juris Kulakovs teic – kamēr “Pērkons” būs spējīgs savienot daili ar spēku, tas turpinās dārdēt. “Pērkons” aizvien turpina nest nacionālo pašapziņu un aizvien skan kā no astoņdesmitajiem, kad roks turēja tautu pie cerības.
 
Gaviļnieki saviem klausītājiem koncertā piedāvās dzirdēt savas radošās darbības laikā sakrātās un tautā iemīļotās dziesmas, to skaitā „Zaļā dziesma”, „Slidotava”, , „Labu vakar”, „Dziesma par sapumpuroto zaru”, „Gandrīz tautasdziesma”, „Mana dienišķā dziesma” un daudzas citas.
 
„Pērkons“ uzstāsies pilnā sastāvā – Juris Kulakovs (taustiņi), Juris Sējāns (bass, vokāls), Leons Sējāns (solo ģitāra), Ieva Akuratere (vokāls), Raimonds Bartašēvics (vokāls) un Ikars Ruņģis (sitamie instrumenti).
 
Jubilejas koncerta devīze: „Galvenais, lai Tevī pašā uzplaukst sapumpurots zars”.
 
Biļetes uz jubilejas koncertu nopērkamas norises vietā un „Biļešu paradīzes” kasēs. Biļešu cenas – 6, 5 un 4 lati.
 
 
Informāciju sagatavoja
Koncerta producents
Sandis Mohovikovs