18 °C, 2.7 m/s, 82.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSeniori aicināti uz bezmaksas datorapmācībām
Seniori aicināti uz bezmaksas datorapmācībām
04/06/2013

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs aicina visus interesentus vecumā no 50 gadiem pieteikties bezmaksas datorkursiem, kuri tiek īstenoti Lattelecom projekta „Pieslēdzies, Latvija” ietvaros. Katram interesentam apmācībās tiek dota iespēja izvēlēties sev atbilstošo apmācību programmu – 3, 6 vai 9 dienu garumā, atkarībā no iepriekšējām zināšanām un prasmēm, kuras vēlas apgūt.

Publicitātes foto

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs aicina visus interesentus vecumā no 50 gadiem pieteikties bezmaksas datorkursiem, kuri tiek īstenoti Lattelecom projekta „Pieslēdzies, Latvija” ietvaros.
 
Katrs interesents var izvēlēties sev atbilstošo apmācību programmu – 3, 6 vai 9 dienu garumā, atkarībā no iepriekšējām zināšanām un prasmēm, kuras vēlas apgūt. Jaunā 3 līmeņu apmācību programma noderēs katram – gan tiem, kuri vēlas sākt apgūt datoru un nekad iepriekš to nav darījuši, gan tiem, kuri vēlas padziļināt savas zināšanas datora lietošanai ikdienā.
 
Var izvēlēties vienu vai secīgi apgūt visus programmas līmeņus:
1. jeb „iesācēju” līmenis (12 stundas) domāts tiem, kas pie datora sēdīsies pirmo reizi. Šajā līmenī iemācīsieties, kā strādāt ar peli un tastatūru, kā ievadīt, dzēst un koriģēt tekstu, kā meklēt informāciju internetā, kā izmantot sludinājumu portālus.
 
2. jeb „lietpratēju” līmenis (12 stundas) būs piemērots katram, kurš jau nedaudz prot rīkoties ar peli un tastatūru. Nodarbībās apgūsiet, kā lietot e-pastu un sociālos tīklus informācijas apmaiņai, kā lietot Skype programmu saziņai.
 
3. jeb „gudrinieku” līmenis (12 stundas) paredzēts padziļinātai apmācībai darbā ar internetu, sociālajiem tīkliem, pašapkalpošanās portāliem un attēlu apstrādi. Šā līmeņa nodarbībās uzzināsiet, kā noformēt un ievietot fotogrāfijas no fotoaparāta vai mobilā telefona datorā un kā veikt fotogrāfiju korekciju programmā Picasa. Apgūsiet darbu ar atmiņas glabāšanas ierīcēm un iemācīsieties internetā atrast video materiālus un izmantot dažādu pakalpojumu sniedzēju pašapkalpošanās portālus.
 
Tās ir prasmes, kas atvieglo mūsu ikdienu, ļauj iegūt neierobežotu informācijas daudzumu, ļauj arī ietaupīt personīgo laiku un līdzekļus, jo, neizejot no mājas, var samaksāt rēķinu, nopirkt biļetes, nosūtīt iesniegumus un informāciju gan privāti, gan iestādēm, kā arī sazināties ar sev tuviem cilvēkiem.
 
Mācības notiks Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā. Nodarbības vadīs centra datorzinību pasniedzēji, kuriem ir ilggadīga pieredze senioru programmu izveidē un kursu vadīšanā. Grupas tiek komplektētas gan ar latviešu, gan krievu mācību valodu. Katrs kursu dalībnieks saņems arī mācību materiālu un īpašus piedāvājumus no Lattelekom.
 
Vairāk informācijas skatīt www.zrkac.lv
 
Pieteikumi un informācija:
Svētes ielā 33, Jelgavā, Tālr. 63082101, e-pasts:
Kontaktpersonas: Astra Vanaga (63012159; 29222737), Antra Škinča (63012154; 29537066)
 

Informācija sagatavota
Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā