15.9 °C, 0.9 m/s, 90.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiKosovas enerģētikas speciālisti apskata renovētās mājas Jelgavā
Kosovas enerģētikas speciālisti apskata renovētās mājas Jelgavā
04/06/2013

30.maijā Jelgavā viesojās Kosovas Enerģētikas aģentūras pārstāvji, kas ieradās lai iepazītos ar Zemgales reģionālās Enerģētikas aģentūras darbu un SIA „Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) pieredzi daudzdzīvokļu māju renovācijā.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

30.maijā Jelgavā viesojās Kosovas Enerģētikas aģentūras pārstāvji, kas ieradās lai iepazītos ar Zemgales reģionālās Enerģētikas aģentūras darbu un SIA „Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) pieredzi daudzdzīvokļu māju renovācijā.

Lai Kosovas Enerģētikas aģentūras pārstāvji gūtu pilnīgāku priekšstatu par daudzdzīvokļu māju renovācijas procesu mūsu pilsētā, JNĪP dalījās pieredzē par renovācijas projektu īstenošanu uzņēmuma apsaimniekotajās mājās un iepazīstināja ar rezultātiem, kā mainījies siltumenerģijas patēriņš un līdz ar to arī apkures izmaksas pēc mājas nosiltināšanas. Kosovas delegācijas pārstāvjiem bija arī iespēja renovētās daudzdzīvokļu mājas apmeklēt klātienē.

Šajā jomā paveikto un sasniegtos rezultātus mūsu pilsētā Kosovas delegācija novērtēja atzinīgi, īpaši uzteicot vācu standartus, kas ievēroti, renovējot daudzdzīvokļu māju 4. līnijā 1 un Helmaņa ielā 3.

Galvenais vizītes mērķis bija apzināt reģionālo pieredzi energoefektivitātes pasākumu īstenošanā, īpaši akcentējot tieši praktisko pusi – renovācijas projektu īstenošanas gaitu un monitoringa rezultātus pēc veiktajiem energoefektivitātes pasākumiem daudzdzīvokļu mājās.

Kosovas Enerģētikas aģentūras pārstāvju vizīte Latvijā no 26. līdz 31. maijam notika Eiropas Savienības atbalstītā projekta „Energoefektivitātes un atjaunojamās enerģijas avotu veicināšana Kosovā” ietvaros. Kā uzsver aģentūras pārstāvji, pieredzes apmaiņas vizītei mūsu valsts izvēlēta, jo Latvijai īsā laikā un ar salīdzinoši nelieliem resursiem izdevies sasniegt Eiropas Savienības standartus energoefektivitātes jomā. Viņi vēlējušies rast piemēru tam, kā īsā laikā izveidot efektīvu energotaupības sistēmu, lai gūto pieredzi praktiski īstenotu arī Kosovā.

Vizītes laikā delegācija apmeklēja Ekonomikas ministriju, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kā arī citas institūcijas, kas saistītas ar energoefektivitātes politiku mūsu valstī. Savukārt Jelgava izvēlēta, novērtējot šeit paveikto daudzdzīvokļu māju renovācijā, kas tiek uzteikts visas valsts līmenī.
 
 
Informācija sagatavota
JNĪP