14.4 °C, 1.6 m/s, 94 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAtklāts Wi-Fi soliņš ar LLU studentu veidotu dizainu
Atklāts Wi-Fi soliņš ar LLU studentu veidotu dizainu
29/05/2013

29. maijā Jelgavas pilsētas dome sadarbībā ar Lattelecom atklāja Wi-Fi soliņu, kas turpmāk iezīmēs teritoriju, kur jelgavnieki un pilsētas viesi var lietot bezvadu internetu bez maksas. Soliņa dizaina autori ir studenti – Wi-Fi soliņš apgleznots, sadarbojoties ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Studentu pašpārvaldi. 

Foto: Ivars Veiliņš

29. maijā Jelgavas pilsētas dome sadarbībā ar Lattelecom atklāja Wi-Fi soliņu, kas turpmāk iezīmēs teritoriju, kur jelgavnieki un pilsētas viesi var lietot bezvadu internetu bez maksas. Soliņa dizaina autori ir studenti – Wi-Fi soliņš apgleznots, sadarbojoties ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Studentu pašpārvaldi. Jelgavā patlaban ir vairāk nekā 60 bezmaksas Wi-Fi punktu, kas būtiski atvieglos piekļuvi informācijai cilvēkiem, kuri ikdienā lieto viedtelefonu, portatīvo datoru vai citas mobilās ierīces.

Wi-Fi soliņš atrodas Raiņa parkā pie bērnu un jauniešu centra „Junda”. Svinīgajā atklāšanā piedalījās Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, sakot, ka: „Vieni no aktīvākajiem jauno tehnoloģiju lietotājiem ir Jelgavas studenti, tāpēc ļāvāmies mūsu radošo studentu iniciatīvai –apgleznotam soliņam, kas turpmāk būs košs papildinājums Raiņa parkam. Domāju, ka pirmais Wi-Fi soliņš kļūs par iecienītu tikšanās un atpūtas punktu Jelgavā.”

Soliņa noformējumu veidojuši LLU Inženieru fakultātes studenti sadarbībā ar Studentu pašpārvaldi. „Soliņš apgleznots Wi-Fi zilajā krāsā ar koši dzelteniem akcentiem – stilizētām pienenēm, kas simbolizē brīvību. Zilā krāsa mums saistās ar iedvesmu un domu lidojumu. Savukārt pienenes – ar vasarīgu atmosfēru pilsētā. Wi-Fi soliņš būs vieta, kur varēsim tikties un mācīties ārpus kopmītnēm un bibliotēkas,” stāsta Rūta Kļava, LLU Studentu pašpārvaldes vadītāja.
Savukārt Lattelecom Galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks uzsvēra, ka Jelgava ir viena no straujāk augošajām pilsētām tehnoloģiju un komunikācijas jomā. „Pirms pāris gadiem Jelgavā izvērsām optisko tīklu. Savukārt patlaban Jelgavā pieejami vairāk nekā 60 bezmaksas Wi-Fi punkti. Pilsētā efektīvi attīstām arvien jaunas komunikācijas iespējas,” stāsta U. Tatarčuks. „Pavasarī Lattelecom veiktajā pētījumā noskaidrots, ka Wi-Fi cilvēkiem visbiežāk saistās ar plašākām iespējām, spēju pielāgoties apstākļiem un kaut ko modernu. Tas ir mūsdienīgs un dinamisks risinājums, ko novērtēs ne tikai Jelgavas studenti, bet ikviens, kas izmanto viedierīces, sazinoties ar draugiem vai strādājot ārpus biroja.”

Līdz šim Latvijā kopumā atvērti vairāk nekā 2000 bezmaksas Wi-Fi punkti. Savukārt Wi-Fi soliņi līdz šim atklāti četrās vietās: Rīgā, Valmierā, Rēzeknē un Jelgavā. 

Informāciju sagatavoja
Līga Bite
Lattelecom Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja