22.4 °C, 2.4 m/s, 77 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiMakulatūras vākšanas konkursā uzvaru gūst Jelgavas 5. vidusskola
Makulatūras vākšanas konkursā uzvaru gūst Jelgavas 5. vidusskola
27/05/2013

Maijā noslēdzās šķirošanas konkurss „Šķirosim atkritumus”, kurā piedalījās piecas Jelgavas pilsētas skolas un Aizupes pamatskola, kopumā savācot 24,78 tonnas makulatūras. Šogad konkursā visvairāk makulatūras savāca Jelgavas 5.vidusskola, izcīnot ceļojošo kausu „Labo nodomu koks” un titulu – „Videi draudzīgākā skola Jelgavā 2013”.

Foto: Vineta Zelča

Maijā noslēdzās šķirošanas konkurss „Šķirosim atkritumus”, kurā piedalījās piecas Jelgavas pilsētas skolas un Aizupes pamatskola, kopumā savācot 24,78 tonnas makulatūras. Šogad konkursā visvairāk makulatūras savāca Jelgavas 5.vidusskola – 14,47 kilogrami uz vienu audzēkni.
 
Par uzvaru konkursā Jelgavas 5.vidusskolai piešķirts ceļojošais kauss „Labo nodomu koks” un tituls – „Videi draudzīgākā skola Jelgavā 2013”. Savukārt otro vietu konkursā ieguva iepriekšējo gadu uzvarētāja – Jelgavas 1.ģimnāzija, savācot 14,41 kilogrami uz vienu audzēkni, bet trešo vietu izcīnīja Jelgavas 3.pamatskola, kas savāca 5,57 kilogrami uz vienu audzēkni.
 
Konkursā piedalījās arī Jelgavas 4.vidusskola, Jelgavas Valsts ģimnāzija un Aizupes pamatskola.
 
Konkursā bija paredzēts vākt arī PET pudeles, tomēr vienīgie, kas šogad tajā iesaistījās bija sabiedriskā skolu jauniešu organizācija „Brīvprātīgie Jelgavai”, savācot 0,5 m3 pudeļu.
 
Konkurss „Šķirosim atkritumus” tiek organizēts jau trešo gadu. Divus pirmos gadus galveno balvu un ceļojošo kausu ieguva Jelgavas 1.ģimnāzija.
 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē