25.4 °C, 2.8 m/s, 84.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiTorņa apkārtnē apskatāma keramikas darbu izstāde
Torņa apkārtnē apskatāma keramikas darbu izstāde
23/05/2013

Atzīmējot Jelgavas pilsētas svētkus, no 22. līdz 26.maijam Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa apkārtnē apskatāma Aleksandra un Mārītes Djačenko keramikas darbu izstāde. Mārītes un Aleksandra Djačenko darbi nu jau vairāk kā 40 gadus priecē izstāžu apmeklētājus kā Jelgavā, tā arī citviet Latvijā un ārzemēs.

Publicitātes foto

Atzīmējot Jelgavas pilsētas svētkus, no 22. līdz 26.maijam Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa apkārtnē apskatāma Aleksandra un Mārītes Djačenko keramikas darbu izstāde.
 
Jelgavas pilsētas svētku laikā no 22. līdz 26.maijam no pulksten 09 līdz pulksten 20 pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa ir apskatāma mākslinieku Aleksandra un Mārītes Djačenko keramikas darbu izstāde. Mārīte un Aleksandrs Djačenko ir dzimuši keramiķi. Viņu darbi nu jau vairāk kā 40 gadus priecē izstāžu apmeklētājus kā Jelgavā, tā arī citviet Latvijā un ārzemēs. Viņi ir redzamākie Jelgavas pilsētas mākslinieki, kuru radītie darbi nepārtraukti pārsteidz un sajūsmina – liekas, viņu izdomai nav robežu.
 
Jelgavas mākslinieku biedrības priekšsēdētājs Māris Brancis atzīst, ka Aleksandra Djačenko darbi lielāko tiesu ir skulpturāli, piesaista ar humoristisku skatījumu uz dzīvi, ar detaļu precizitāti un neatkārtojamu asprātību un oriģinalitāti, spēju nelielā ainiņā atklāt dziļu jēgu. Arī Mārītes Djačenko keramika izceļas ar izcilu formas izjūtu, izdomas bagātību. Viņas veikums atgādina par senu dziesmu, kam iedota jauna skaņa.
 
 
Informāciju sagatavoja
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs