21.6 °C, 2.7 m/s, 94.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina iepazīt Jelgavu pilsētas svētkos
Aicina iepazīt Jelgavu pilsētas svētkos
19/05/2013

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina iepazīt Jelgavu pilsētu svētku laikā, no 24. līdz 26.maijam. Svētku nedēļā būs iespēja doties izbraucienos ar vēsturisko RAF mikroautobusu, doties vairākās ekskursijās, kā arī izbaudīt Lielupes un Driksas krastu ainavas izbraukumā ar kuģīti.

Foto: Ivars Veiliņš

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina iepazīt Jelgavu pilsētu svētku laikā, no 24. līdz 26.maijam. Svētku nedēļā būs iespēja doties izbraucienos ar vēsturisko RAF mikroautobusu, doties vairākās ekskursijās, kā arī izbaudīt Lielupes un Driksas krastu ainavas izbraukumā ar kuģīti.
 
Pa Jelgavu ar RAFiņu!
25.maijā, no pulksten 12 līdz 17 ik stundu tiks organizēti izbraukumi maršrutā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis – Pārlielupe – RAF – Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis ar 80-tajos gados Jelgavā ražotu RAF mikroautobusu. Izbraukumā iekļauta arī unikālā RAF vintage kolekcijas apskate. Brauciena aptuvenais ilgums 40 minūtes. Maksa par braucienu – 2,00 Ls. Izbraukumā vienlaicīgi var doties 8 pasažieri. Biļešu iegāde Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā (Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī), izbraukšana no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa stāvlaukuma (Akadēmijas iela 1, no strūklakas puses).
 
Pastaiga „Savvaļas zirgus un tulpes lūkoties”
25.maijā, pulksten 16 vides gida Eināra Nordmaņa pavadībā būs iespējams doties pastaigā pa Pils salu, aiz Jelgavas pils. Gids sanākušos iepazīstinās ar savvaļas zirgu un citu Pils salas iemītnieku ikdienu klātienē. Pulcēšanās Pils salā, pie ganību žoga. Informācija un pieteikšanās pa tel.20264343.
 
Ekskursija ar autobusu „Izzini Jelgavu!”
Svētdien, 26.maijā JRTC aicina iepazīt Jelgavas ievērojamākās vietas un ražošanas uzņēmumus gida pavadībā. Ekskursijas laikā būs iespēja uzzināt interesantus stāstus par Jelgavas ielām, ievērojamām personībām, vēsturiskiem notikumiem un uzzināt, kā mūsdienās dzīvo un ko ražo Jelgavā. Ekskursijā iekļauts Ugunsdzēsības ekspozīcijas un rūpnīcas „Evopipes” apmeklējums. Pulksten 12 ekskursija latviešu valodā, savukārt pulksten 13 – krievu valodā. Ekskursijas ilgums aptuveni 2,5 stundas. Dalības maksa ekskursijā 3,00 Ls pieaugušajiem, 2,00 Ls skolēniem, studentiem, pensionāriem. Pieteikšanās pa telefonu 63005447 (vietu skaits ierobežots). Ekskursijas sākums Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa stāvlaukumā (Akadēmijas iela 1, no J. Čakstes bulvāra puses).
 
Izbraukumi ar kuģīti „Frīda”
Kapteinis Artis pilsētas svētkos aicina doties izbraukumos pa Driksu un Lielupi ar senatnīgo kuģīti „Frīda”. Izbraukumi notiks reizi pusstundā. Iekāpšana piestātnē blakus Mītavas tiltam. 24.maijā kuģītis kursēs no pulksten 17 līdz 20, savukārt 25. un 26.maijā – no 12 līdz 17. Maksa par braucienu: 2,00 Ls pieaugušajiem, 1,00 Ls bērniem (līdz 16 g.v.). Izbraucienā vienlaicīgi var doties 9 pasažieri. Izbraukumi nenotiek lietus laikā.
 
Iepazīt pilsētu un tās vēsturiskās vērtības iespējams Jelgavas muzejos, kas apmeklētājiem būs atvērti arī pilsētas svētku laikā:
  • Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis atvērts katru dienu un 24.-26.maijā darba laiks pagarināts: vēstures ekspozīcijas būs atvērtas no pulksten 10 līdz 20; izstāžu zāle, skatu laukums – no pulksten 9 līdz 22.
  • Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs atvērts no trešdienas līdz svētdienai un apmeklētājus gaida no pulksten 10 līdz 17.
  • Ā. Alunāna memoriālais muzejs atvērts no trešdienas līdz svētdienai un apmeklētājus gaida no pulksten 10 līdz 17 (pārtraukums no pulksten 13 līdz 14).
  • Kurzemes hercogu kapenes Jelgavas pilī atvērtas katru dienu no pulksten 9 līdz 17.
  • Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas ekspozīcijas darba laiks: trešdien pulksten 11-15:00, ceturtdien pulksten 13-18, piektdien pulksten 11-15, sestdien pulksten 11-17, svētdien pulksten 11-15.
 
Vairāk informācijas par pilsētas svētku norisi un tūrisma iespējām Jelgavā un apkārtnē varat saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1 (Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā, t.63005447, , www.visit.jelgava.lvwww.jelgava.lv ).
 
 
Informāciju sagatavoja
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs