21.2 °C, 1.5 m/s, 94.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSestdien Jelgavā sadejos trīs Baltijas valstu studenti
Sestdien Jelgavā sadejos trīs Baltijas valstu studenti
16/05/2013

Sestdien, 18. maijā, pulksten 20, Jelgavas pils Aulā, apvienojot vairākus lielus svētkus, Tautas deju ansamblis „Kalve” aicina uz koncertu „Baltija dejo Jelgavā 2013”, kurā „Kalve” un VPDK „Kalve Zelta smiltis” kopā ar kolektīviem no Lietuvas un Igaunijas izdejos Baltijas valstu deju rakstus.

Publicitātes foto

Sestdien, 18. maijā, pulksten 20, Jelgavas pils Aulā, apvienojot vairākus lielus svētkus, Tautas deju ansamblis „Kalve” aicina uz koncertu „Baltija dejo Jelgavā 2013”. Koncerts veltīts Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) 150 gadu jubilejai, kā arī Jelgavas pils 275 gadu jubilejai.
 
LLU TDA „Kalve” un VPDK „Kalve Zelta smiltis” kopā ar draugu kolektīviem – „Seja” (Lietuva), „Tarbatu” (Igaunija), kā arī TDA „Ačkups” un TDA „Vektors” – izdejos visu trīs Baltijas valstu deju rakstus. Dejotāji uz koncertu aicina arī Muzeju nakts apmeklētājus, kuri turpat pilī varēs piedalīties arī citos Muzeju nakts pasākumos.
 
Tikšanos ar draugu kolektīviem TDA „Kalve” dejotāji apvienojuši ar tradicionālajām „Kalves” sporta spēlēm, tāpēc visas dienas garumā paredzētas fotoorientēšanās sacensības.
 
Jāpiebilst, ka Baltijas valstu sadraudzības festivāls „Baltija dejo” katru gadu tiek organizēts citā Baltijas valstī. Pagājušā gada pavasarī LLU dejotāji devās uz Tartu Igaunijā.
 
 
Informāciju sagatavoja
Barba Vilčaka
TDA „Kalve” dejotāja
Tālr. 29850700