19.2 °C, 1.9 m/s, 88.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā atklās veikborda sezonu
Jelgavā atklās veikborda sezonu
09/05/2013

Jelgavas pilsētas svētku laikā, 25. maijā, Jelgavā notiks veikborda sacensību King of Wake 2013 pirmais posms, kuru sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldību organizē Latvijas Veikborda savienība. Piecos posmos vasaras garumā tiks noskaidroti labākie veikbordisti, kas pasaules čempionātā pārstāvēs Latviju.

Latvijas Veikborda savienība 2013.gada vasarā 5 Latvijas pilsētās sadarbībā ar vietējām pašvaldībām organizēs vērienīgas veikborda sacensības – King of Wake 2013. Visu posmu kopvērtējuma labākie braucēji augustā dosies uz Pasaules čempionātu Korejā, kurā pārstāvēs Latvijas veikborda komandu.

 Katrā sacensību posmā piedalīsies 20 labākie Latvijas veikbordisti, kas skatītājus priecēs ar spilgtiem un elpu aizraujošiem trikiem uz ūdens aiz laivas. Savu dalību sacensībās ir apsolījuši arī vairāki pieredzējuši ārzemju veikbordisti.

Pirmais sacensību posms Jelgava Wake Open 2013 norisināsies Jelgavas pilsētas svētku laikā jau 25.maijā pašā pilsētas centrā – Lielupes promenādē. Sacensību norisi atraktīvā gaisotnē no plkst 11:00 – 17:00 skatītāji varēs vērot bez maksas visos sacensības posmos. 

Pirmie veikborda entuziasti Latvijā parādījās 90.gados, kad arī tika organizētas pirmās sacensības. Ap 2004.-2005.gadu tika atvērti arī pirmie veikborda klubi Latvijā un tika uzsākts sistemātisks treniņu darbs ar bērniem un jauniešiem. No šī laika mēs varam runāt par spēcīgiem veikbordistiem tieši jauniešu grupā. Diemžēl ar neseno ekonomisko krīzi šī sporta veida attīstība Latvijā tika iebremzēta augsto treniņa izmaksu dēļ un it īpaši tas attiecās uz bērnu un jauniešu sportu. Neskatoties uz šiem apstākļiem, latvieši veikborda pasaulē ir parādījuši cienījamus rezultātus. 2012.gadā Maija Kučinska ieguva 4.vietu junioru sieviešu grupā Eiropas un Āfrikas čempionātā un 2011.gadā – 3.vietu Pasaules čempionātā. Oskars Krūze, kurš pats aktīvi trenē jauno veikbordistu paaudzi, 2012.gadā veterānu grupā Eiropas un Āfrikas čempionātā izcīnīja 5.vietu. Latvijas komanda kopvērtējumā šajās sacensībās izcīnīja 12.vietu.

King of Wake 2013 sacensību posmi:

  • 25.maijs – Jelgavas pilsētas svētki, Lielupes promenāde
  • 15.jūnijs – Spuņciems, Valteri, klubā – Wakeup academy
  • 06.jūlijs – Jomas ielas svētki, Majoru piestātne, Jūrmala
  • 03.augusts – Ventspils pilsētas svētki
  • 17.augusts – Rīgas pilsētas svētki, Lucavsalas parks
Sacensību oficiālā mājas lapa www.kingofwake.lv

Informāciju sagatavoja
Iluta Balode
Latvijas Veikborda savienība