19 °C, 1.7 m/s, 90.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā viesosies elektromobīļu maratons
Jelgavā viesosies elektromobīļu maratons
29/04/2013

Elektro Maratons 2012

Elektro Maratons 2012
Foto: Santis Zībergs

20.maijā, ceļā no Tallinas uz Montekarlo Jelgavā viesosies Elektro Maratons 2013. No pulksten 11 līdz 13 maratona dalībnieki pieturēs pie Jelgavas pils, kur uzlādēs auto baterijas. Šajā laikā plānoti arī pasākumi apmeklētājiem, kuri varēs aplūkot dalībnieku elektromobīļus.
 
Šī gada maratona tēma ir „Senais tiekas ar jauno”, tāpēc organizatori maratona posmos aicina piedalīties arī antīkos auto, kas izgatavoti līdz 1939. gadam. Šogad izmaiņas ir arī maratona noteikumos, jo tagad atļauts piedalīties arī hibrīdauto.
 
Maratona dalībnieki no 19. līdz 29. maijam mēros ceļu caur 9 valstīm un 27. pilsētām (Tallina, Pērnava, Rīga, Jelgava, Paņeveža, Kauņa, Augustów, Ostrow Mazoviecka, Varšava, Piotrkow Trybunalski , Kepno , Vroclava, Hradec Kralove, Brno, Bratislava, Vīne, Wiener Neustadt, Graca, Klagenfurte, Udine, Mogliano Veneto, Desenzano del Garda, Brescia, Milāna, Turīna, Cuneo, Montekarlo).
 
Elektro maratons Montekarlo Prinča Alberta II gādībā notiek kopš 2011. gada un arī pagājšgad maratona dalībnieki viesojās Jelgavā. Vairāk informācija par Elektro Maratonu atrodama www.electricmarathon.eu.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē