20.7 °C, 2.3 m/s, 91.5 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi„Jelgavas Jaunais teātris” aicina uz festivālu „Rotācija”
„Jelgavas Jaunais teātris” aicina uz festivālu „Rotācija”
26/04/2013

No 3. līdz 5.maijam kultūras namā „Rota” norisināsies radošākais jauniešu teātra pasākums Jelgavā – festivāls „Rotācija”, kura ietvaros tiks izrādīti jauniestudējumi, veidotas meistarklases un notiks piecu vispārizglītojošo skolu jauniešu komandu konkurss par teatrālākās skolas titulu.

Klikšķināt uz attēla, lai atvērtu

No 3. līdz 5.maijam kultūras namā „Rota” norisināsies radošākais jauniešu teātra pasākums Jelgavā – festivāls „Rotācija”, kura ietvaros tiks izrādīti jauniestudējumi, veidotas meistarklases un notiks piecu vispārizglītojošo skolu jauniešu komandu konkurss par teatrālākās skolas titulu.
 
„Rotācija” būs zināšanu un pieredzes apmaiņas festivāls, kas apvienos 30 jaunus un radošus skolu audzēkņus un radīs sacensību garu, lai atklātu „teatrālākos” Jelgavas jauniešus. Festivāls „Rotācija” būs gan izglītojoša, gan izklaidējoša nometne, kas norisināsies „Rotā” trīs dienu garumā un sastāvēs no trīs daļām:
  •  „Zināšanu virpulis” – piecu profesionālu teātra „guru” vadītajās meistarklasēs jaunieši apgūs praktiskas un teorētiskas zināšanas par teātra mākslas pamatelementiem:
  •  „Radošais virpulis” – jaunieši paši radīs teatrālus kopdarbus (skečus/etīdes), prezentēs tos publikas priekšā un sacentīsies par „teatrālākās” skolas titulu;
  •  „Teātra un izklaides virpulis” – jaunieši varēs baudīt divas aizraujošas teātra izrādes, iepazīties un izpausties teātra spēļu vakarā, atpūsties DJ vakarā un izklaidēties dzīvo mūziķu koncertā.
Festivāla noslēgumā piecas radošas jauniešu komandas no tādām Jelgavas skolām kā „Valsts ģimnāzijas”, „1.Ģimnāzijas”, „4.Vidusskolas”, „6.Vidusskolas” cīnīsies par galveno balvu – ceļojošo „Rotācijas virpuli”.
 
Festivāla nometnes laikā norisināsies ne vien „slēgtās meistarklases” un starpskolu teātra mači, bet arī atklātas iestudējumu izrādīšanas. 3.maijā, pulksten 19:30 uz „Rotas” skatuves kāps pantomīmas mākslinieks Pēteris Rimšs ar mono izrādi „Gaisa bedres”. Iestudējums būs alegorija par cilvēku un viņa cīņu pret tā iekšējām bailēm, saskaroties ar sarežģījumiem, konfliktiem un citām „dzīves gaisa bedrēm”.
 
Savukārt 4.maija vakarā „Rotā” būs skatāms asa sižeta trilleris. Šoreiz gan ne filma, bet dzīva teātra izrāde. Astoņi fantāzijas un enerģijas pilni „Jelgavas Jaunā teātra” jaunie aktieri uz 6×3 metru lielas skatuves atdzīvinās mūsdienīgu spiegu komēdiju ar nosaukumu „Kraukļu ligzda”, kas tapusi pēc slavenā Alfrēda Hičkoka spriedzes filmas „39 soļi” motīviem.
 
Festivālu organizē „Jelgavas Jaunais teātris” sadarbībā ar „Zemgales Plānošanas reģionu”, Jelgavas Pilsētas pašvaldības iestādi „Kultūra” un „Jelgavas Izglītības pārvaldi”, „Bērnu un jauniešu mūzikas klubu”, kā arī ar lielu „Eko Medija” un „Kanclera Nams” materiālo atbalstu.
 
 
Informāciju sagatavoja
Jelgavas Jaunais teātris