25.3 °C, 2.5 m/s, 88.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiElektroniskajām kartēm var pieteikties Sociālo lietu pārvaldē
Elektroniskajām kartēm var pieteikties Sociālo lietu pārvaldē
23/04/2013

Sākot ar 23.aprīli Jelgavas pilsētas pensionāri un politiski represētās personas elektroniskajai Jelgavas pilsētas iedzīvotāja kartei var pieteikties Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē. Pieteikšanās kartei un fotografēšanās notiks Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 9, Jelgavā, 115 kabinetā.

Foto: Ivars Veiliņš

Sākot ar 23.aprīli Jelgavas pilsētas pensionāri un politiski represētās personas elektroniskajai Jelgavas pilsētas iedzīvotāja kartei var pieteikties Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē. Pieteikšanās kartei un fotografēšanās notiks Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 9, Jelgavā, 115 kabinetā.
 
Pensionāri, kas elektroniskajam dokumentam nepieteicās līdz 19. aprīlim, to var izdarīt Sociālo lietu pārvaldē otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no pulksten 13 līdz 17. Papildu informāciju var iegūt, zvanot uz kontakttālruni 63048914 vai 63007224.
 
Lai pieteiktos elektroniskajai braukšanas kartei, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai identifikācijas karte) un pensionāra vai represētās personas apliecība. Formējot dokumentus, būs jāiesniedz iesniegums braukšanas maksas atvieglojuma saņemšanai. Iesnieguma veidlapu var aizpildīt iepriekš, izdrukājot to no Jelgavas pilsētas pašvaldības mājas lapas www.jelgava.lv vai Sociālo lietu pārvaldes mājas lapas www.jelgava-soclp.lv, vai arī formējot dokumentus Sociālo lietu pārvaldē uz vietas. Elektroniskā karte tiks izgatavota desmit dienu laikā.

Gatavu elektronisko karšu izsniegšana notiks SEB bankas filiālē Akadēmijas ielā 3, Jelgavā, darba dienās no pulksten 9.00 līdz 17.00. Arī kartes saņemšanai līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. Elektroniskā karte būs piesaistīta personas kontam SEB bankā.
 
Atgādinām, ka no 1.maija visiem Jelgavas pilsētā deklarētajiem pensionāriem un represētajām personām būs iespēja braukt autobusā ar 50% atlaidi, maksājot 25 santīmus par braucienu. Otru pusi no biļetes cenas apmaksās pašvaldība. Atlaide paredzēta 16 braucieniem mēnesī. Lai atlaidi varētu izmantot, obligāti jāpiesakās elektroniskajai kartei. Jaunajam dokumentam jau pieteikušies 1450 pensionāru.
          
Pensionāriem, kuri vecāki par 75 gadiem, tiek saglabāta iespēja no šī gada 1.maija līdz 30.septembrim iegādāties autobusa mēnešbiļeti ar 50% atlaidi – par 10 latiem. Otru pusi no mēnešbiļetes pilnās cenas sedz pašvaldība. Nofotografēties un noformēt braukšanas karti var pēc iepriekš minētā darba grafika Sociālo lietu pārvaldē 115.kabinetā. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.
 
Pensionāri, kuri vecāki par 75 gadiem, noformējot braukšanas karti līdz katra mēneša 24.datumam, var iegādāties mēnešbiļetes nākamajam mēnesim, sākot ar katra mēneša 27.datumu, Jelgavas autoostā, Pastā ielā 26, Jelgavā.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sociālo lietu pārvaldē