23.4 °C, 2.4 m/s, 89.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā piektdien sākas Mākslas dienas
Jelgavā piektdien sākas Mākslas dienas
18/04/2013

Piektdien, 19.aprīlī, pulksten 15 Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā atklās Jelgavas mākslinieku darbu izstādi "Mākslas dienas 2013". Tajā būs apskatāmi tēlotājas un lietišķās mākslas darbi, kā arī fotogrāfijas.

Foto: Ivars Veiliņš

Piektdien, 19.aprīlī, pulksten 15 Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā atklās Jelgavas mākslinieku darbu izstādi “Mākslas dienas 2013”. Tajā būs apskatāmi tēlotājas un lietišķās mākslas darbi, kā arī fotogrāfijas.

Kā stāsta Jelgavas Mākslinieku biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Brancis, izstādē visvairāk pārstāvēta glezniecība. Šogad mākslinieki krāsās stāsta par Zemgali (Mārcis Stumbris, Uldis Zuters, Raimonds Līcītis). Visi laikam ilgojamies pēc ziedēšanas dārzos un pļavās, tādēļ Ivars Klaperis, Anda Kalniņa, Didzis Krūmiņš iemūžinājuši savos darbos ziedus. Ļoti plaši šogad uzplaucis portreta žanrs dažādās tā izpausmēs (Gunārs Ezernieks, Ludmila Grīnberga, Katrīna Nagle, Ilona Drīliņa, Lolita Zikmane, Inita Vilks). Arī akta glezniecība nav paslīdējusi garām (Raitis Junkers). Nav aizmirsta klusā daba (Ritma Lagzdiņa), figurālā glezniecība (Edvīns Kalnenieks), Jelgavas ainava (Uldis Roga), jūras glezniecība (Dita Veģe), savu emocionālo un garīgo iespaidu fiksācija (Ilze Ezerniece, Guntis Švītiņš).

Daudz plašāk nekā citkārt Jelgavas mākslinieki šogad godu atdevuši pasteļglezniecībai (Edvīns Kalnenieks, Uldis Roga, Ritma Lagzdiņa, Guntis Švītiņš).
Iepriecinoši, ka atkal mūsu izstādē parādās oforts (Lolita Zikmane) un zīmējums (Kate Seržāne, Didzis Krūmiņš, Ivanda Spulle-Meiere).
Ar plašāku vērienu savu daiļradi atklāj mūsu fotogrāfi Māris Grīnbergs, Harijs Daina Liepiņš un Juris Zēbergs.

Ar nopietnu veikumu izceļas arī keramiķi Aleksandrs un Mārīte Djačenko, Jānis Leimanis, Valda Semane un Undīne Stepka un tekstilmākslinieki Mārīte Leimane un Jeļena Jēkabsone, kā arī ādas apstrādes māksliniece Ilizane Gīnberga un stikla mākslinieces Asnate Marts Zutere un Ivanda Spulle-Meiere.

Kā viesmākslinieks šī gada Mākslas dienu izstādē piedalās latviešu mākslinieks no Lietuvas, Gunāra Ezernieka skolnieks Egils Skuja.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē