23.4 °C, 2.4 m/s, 89.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiŪdens līmenis Lielupē pakāpeniski krītas
Ūdens līmenis Lielupē pakāpeniski krītas
18/04/2013

Ceturtdien, 18. aprīlī, plkst. 9 ūdens līmenis Lielupē Jelgavā krities līdz atzīmei 267 centimetri virs jūras līmeņa. Kopš plkst. 20 vakarā tas samazinājies par 5 centimetriem. Cilvēku evakuācija pagājušās diennakts laikā nebija nepieciešama. Ūdens līmenis Lielupē samazinās arī citos kontrolpunktos – pie Staļģenes, Mežotnē un Ūziņos un pie Kalnciema.

Foto: Krišjānis Dzalbe

Ceturtdien, 18. aprīlī, plkst. 9 ūdens līmenis Lielupē Jelgavā krities līdz atzīmei 267 centimetri virs jūras līmeņa. Kopš plkst. 20 vakarā tas samazinājies par 5 centimetriem. Cilvēku evakuācija pagājušās diennakts laikā nebija nepieciešama.
Ūdens līmenis Lielupē samazinās arī citos kontrolpunktos – pie Staļģenes, Mežotnē un Ūziņos un pie Kalnciema.

Joprojām pilsētā ir applūdušas vairākas ielas – Būriņu ceļa posms no Nr.2 līdz Sniedzes ielai, Malkas ceļa posms no Žagaru ceļa līdz Malkas tiltam, Vītolu ceļš, Sniega iela, Bāra ceļš no tilta līdz Nr.10, Putnu iela 5a, Kārniņu ceļš posmā no Lediņu ceļa līdz Vircavas tiltam, Lediņu ceļš, Kalmju iela, Vircavas iela, 6.līnijas un Bumbieru ceļa krustojums, Lediņu ceļš no nometnes “Lediņi” līdz Kārniņu ceļam, Uzvaras ielas posms no Slokas ielas līdz  Nr.63, Staļģenes iela posmā no Vālodzes ielas līdz Sieramuižas ielai, 6.līnijas un Nameja ielas krustojums.  Applūdusi ir Pils sala, daļēji – LLU pils parks, Staļģenes ielas rajons, pļava Lielupes labajā krastā pretī pilij, Lediņu ceļa rajons (Atpūtas iela – Ābelītes iela – Palejas iela- Kalmju iela- Vircavas iela ), Uzvaras parks, vairāki zemes gabali starp Svētes upi un Tērvetes ielu. Ūdens līdz ar ceļa malu ir Uzvaras ielā no parka līdz Lareliniem, Staļģenes ielā posmā no Līduma ielas līdz Viršu ielai, Putnu ceļš 3, Pilssalas iela aiz laivu stacijas.

Pretplūdu aizvari ir aiztaisīti Kalnciema ceļā, Garozas ielā, Atmodas ielā, Slokas ielā, Loka maģistrālē, Raiņa ielā, 6.līnijas un Dobeles šosejas krustojumā, 6.līnijas un Nameja ielas krustojumā. Ar smilšu maisiem nosprostotas caurtekas Slokas ielā, Filozofu un Rūpniecības ielas krustojumā, Staļģenes ielā. Smilšu maisi izsniegti arī iedzīvotājiem, kas izteikuši nepieciešamību norobežot privātmāju teritorijas. Pakāpeniski no smilšu maisiem tiek atbrīvotas nosprostotās caurtekas Staļģenes ielā.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē