21.7 °C, 2.8 m/s, 56.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU viesosies veterinārmedicīnas profesori no Šveices
LLU viesosies veterinārmedicīnas profesori no Šveices
25/03/2013

No 25. līdz 28. martam Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) projekta "Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā" ietvaros viesosies profesori no Bernes universitātes. Šī sadarbība ar Šveices kolēģiem ļaus VMF speciālistiem apgūt modernākās tehnoloģijas zirgu ortopēdisko slimību diagnostikā un ārstēšanā, lai turpmāk LLU Veterinārajā klīnikā to varētu veikt patstāvīgi.

Foto: Ivars Veiliņš

No 25. līdz 28. martam Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) projekta “Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā” ietvaros viesosies profesori no Bernes universitātes.
 
Profesors Cristopf Koch ir speciālists zirgu ķirurģijā un ortopēdijā, savukārt profesore Kata Orsolya Veres Nyeki specializējusies zirgu anestezioloģijā. Projekta ietvaros viesprofesori lasīs lekcijas, kā arī vadīs praktiskos darbus zirgu ķirurģijā un anestezioloģijā 4. un 5. kursa studentiem. Operācijas plānots veikt LLU Veterinārās klīnikas jaunajā operāciju blokā. 
 
Projekts ir ļoti nozīmīgs arī VMF mācībspēku pieredzes apmaiņai un dziļākai specializācijai zirgu medicīnā. Šī sadarbība ar Šveices kolēģiem ļaus VMF speciālistiem apgūt modernākās tehnoloģijas zirgu ortopēdisko slimību diagnostikā un ārstēšanā, lai turpmāk LLU Veterinārajā klīnikā to varētu veikt patstāvīgi. 
 
Jāatzīmē, ka šāda veida sadarbība zirgu ortopēdiskajā ķirurģijā un anestezioloģijā Latvijā notiek pirmo reizi, pateicoties VMF tehniskajām iespējām un veiksmīgai ERAF projekta realizācijai. Projekta koordinatore ir LLU VMF docente Evija Liepiņa.   
 

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaimniecības universitātes
Sabiedrisko attiecību un karjeras centrā