28.2 °C, 2.9 m/s, 34.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStāstīs par skaistākajām vietām pavasarī
Stāstīs par skaistākajām vietām pavasarī
18/03/2013

27.martā, pulksten 18, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies tematisks tūrisma vakars „Dabas atmodas brīnums Jelgavā un apkārtnē”. Tūrisma vakara viesi Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" vides un tūrisma projektu eksperts Juris Smaļinskis un vides gids Einārs Nordmanis stāstīs par to, kur tuvējā apkārtnē izbaudīt pavasarīgas noskaņas dabā.

Klikšķināt uz attēla, lai atvērtu

27.martā, pulksten 18, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies tematisks tūrisma vakars „Dabas atmodas brīnums Jelgavā un apkārtnē”. Tūrisma vakara viesi Latvijas lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” vides un tūrisma projektu eksperts Juris Smaļinskis un vides gids Einārs Nordmanis stāstīs par to, kur tuvējā apkārtnē izbaudīt pavasarīgas noskaņas dabā.
 
Tūrisma vakaru atklās un par to, kā atpazīt dabas brīnumus Jelgavas Pilssalā, runās vides gids Einārs Nordmanis. Viņš stāstīs pārsteidzošus un sirsnīgus stāstus par salas zirgiem un to, kā pareizi jārīkojas viņus satiekot. Kā atklāj Einārs Nordmanis, zirgi gan nav vienīgie, kas salu dēvē par savām mājām – šeit, īpaši pavasarī, iespējams ieraudzīt gan gājputnus, gan arī vairākas retas augu šķirnes, par ko vairāk arī būs iespējams uzzināt tūrisma vakarā.
 
Turpinājumā vārds tiks dots Jurim Smaļinskim. Kā pieredzējis ceļotājs un tūrisma speciālists viņš iepazīstinās ar savu personīgo Zemgales pavasara tūrisma „topu”, jeb tām vietām, kur visspilgtāk iespējams izjust dabas atmodas burvību. Juris Smaļinskis sola arī atklāt to vietu, kur Latvijā ir iespaidīgākie pali. Tūrisma vakarā interesenti varēs uzzināt daudz interesantu lietu par tuvējo reģionu, kā arī iedvesmoties pavasara izbraucieniem pie dabas. Vakara viesis lauzīs ierastos stereotipus par Zemgali un Jelgavu un, no savas personīgās pieredzes, atbildēs uz jautājumu – vai Zemgale ir tikai plašs līdzenums vai tai ir arī savi „kalni” un augstienes?
 
Par to, kur aizraujoši pavadīt laiku garajās Lieldienu brīvdienās tuvākā un tālākā apkārtnē, pastāstīs Jelgavas reģionālā tūrisma centra tūrisma speciāliste Linda Vovere. Tūrisma vakara noslēgumā ikviens saņems informatīvu izdales materiālu ar pasākumu kalendāru.
 
Ieejas maksa uz tūrisma vakaru: 2,00 Ls pieaugušajiem, 1,50 Ls skolēniem. Ieejas maksā iekļauts Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa skatu laukuma apmeklējums. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālruni 63005445 vai mājas lapā www.visit.jelgava.lv.
 
 
Informāciju sagatavoja
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs